Whitney Houston med nominiranci za vpis v dvorano slavnih rock'n'rolla

16. 10. 2019 | Vir: STA
Deli
Whitney Houston med nominiranci za vpis v dvorano slavnih rock'n'rolla (foto: Profimedia)
Profimedia

Med nominiranci za vpis v dvorano slavnih rock'n'rolla v prihodnjem letu je posthumno tudi pevka Whitney Houston. Glasbenice, znane po uspešnicah So Emotional, I Will Always Love You in My Name Is Not Susan, pred smrtjo nikoli niso uvrstili na seznam nominirancev.

Whitney Houston velja za eno najuspešnejših glasbenic 80. let minulega stoletja, kot morebiten vzrok, da ni bila nikoli uvrščena na seznam nominirancev za uvrstitev v dvorano slavnih, pa BBC navaja, da je napisala premalo avtorskih skladb.

Res pa je, da so v dvorano slavnih rock'n'rolla v preteklosti že vključili izjemne vokalistke. Ena takih je bila denimo Aretha Franklin, sicer tudi prva ženska, vpisana v dvorano leta 1987.

Glasbenike lahko v dvorano slavnih rock'n'rolla vpišejo 25 let po izidu njihovega glasbenega prvenca. Whitney Houston ga je izdala leta 1985, sicer pa je le ena od 16 kandidatov za vpis v dvorano v prihodnjem letu. Ob njej so med drugimi nominirani Depeche Mode, Chaka Khan in Nine Inch Nails, posthumno pa tudi ameriški raper Notorious BIG. Med prvič nominiranimi glasbeniki pa so še Thin Lizzy, T Rex, Motörhead in Pat Benatar.

Nominacija seveda ne zagotavlja mesta v dvorani slavnih rock'n'rolla. Med letošnjimi nominiranci so se denimo že šestič znašli nemški pionirji elektronike Kraftwerk.

O tistih, ki jih bo doletela čast uvrstitve v dvorano, bo odločalo več kot 1000 glasbenikov ter glasbenih poznavalcev in kritikov. Za svojega favorita je mogoče glasovati tudi preko spleta. Glasbenik ali skupina, ki bo prejel največ glasov oboževalcev, bo prejel dodaten glas za končni izbor.

Nove člane bodo v clevelandsko dvorano slavnih rock'n'rolla sprejeli aprila 2020, še piše BBC.

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec