Whoopi Goldberg bo spet postala pojoča nuna, a tokrat gre za muzikal

Whoopi Goldberg bo spet postala pojoča nuna, a tokrat gre za muzikal (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
29. 10. 2019

Ameriška igralka Whoopi Goldberg se bo za muzikal Nune pojejo na londonskem West Endu ponovno prelevila v pevko Deloris Van Cartier, ki se kot priča pri umoru pred mafijo skrije med nune, piše The Guardian. Priljubljena komičarka je nastopila v dveh filmih Nune pojejo, muzikal pa nastaja po prvem delu iz leta 1992, ki ga je režiral Emile Ardolino.

Muzikal bo v gledališču Eventim Apollo na West Endu na sporedu od 29. julija do 30. avgusta 2020, ob Whoopi Goldberg pa bo v njem v vlogi matere prednice nastopila britanska igralka Jennifer Saunders, znana po seriji Absolutely Fabulous.

Whoopi Goldberg je v promocijskem videu za predstavo potrdila vest: "Da, originalna Deloris se vrača. Nekoliko starejša in zrelejša, a še vedno za akcijo." Komedijantka Jennifer Saunders pa je dodala, da bi muzikal utegnil postati "dogodek stoletja". Glasbo bo ustvaril z osmimi oskarji nagrajeni skladatelj Alan Menken, ki je med drugim podpisal glasbo za Disneyjeve filme Mala morska deklica in Aladin.

Zvezdniška zasedba pa ima svojo ceno. Kot poroča britanski The Guardian, so se mnogi ob navdušenju nad novo uprizoritvijo pritožili nad ceno vstopnic zanjo. Za sedeže v prvih vrstah je denimo treba odšteti okoli 170 britanskih funtov, za tiste v zadnjih vrstah pa nekaj več kot 40 funtov. Neodvisni pisec Charles Thomson je dejal, da takšne cene odvračajo sicer redne obiskovalce muzikalov in delajo predstave dostopne zgolj elitam.

Priporočamo