Zdravilka Urška Hrovat: Z bioresonanco do boljšega zdravja

Zdravilka Urška Hrovat: Z bioresonanco do boljšega zdravja (foto: Barbara Reya) Barbara Reya
Vir: Story
9. 11. 2017

Jesensko-zimski prehodi številnim vedno znova povzročajo težave z zdravjem. Nastopijo nevšečni prehladi, gripa, angina ... Bioresonančna metoda BICOM je zagotovo eden od učinkovitih načinov preprečitve, okrepitve imunskega sistema, pravi certificirana zdravilka Ministrstva za zdravje iz HD Centra za bioresonanco Urška Hrovat.

Story: Čedalje hladnejši dnevi trkajo na vrata. S kakšnimi težavami jeseni ljudje prihajajo k vam?

Vse leto prihajajo k nam ljudje zaradi mnogo tegob in bolezni, ne glede na letni čas. Seveda je del teh obiskov vedno pogojen tudi z letnim časom. Če izpostavimo jesen, ko se temperature nekoliko spustijo, se začnejo težave z zdravjem najprej pri otrocih, starostnikih in ljudeh z avtoimunimi obolenji. Ti se najprej odzovejo na spremembe. Obiščejo nas zaradi akutnih vnetij dihal, vnetij sinusov, bolečin v grlu, kar posledično povzroči slabo počutje.

Story: Kako bioresonančno zdravljenje pomaga pri prehladih, gripi in drugih obolenjih, ki so posledica menjave letnega časa?

Bioresonančna terapija lahko pomaga na dva načina, in sicer posredno zvišuje imunski sistem (z odpravo vzrokov težav - bakterij, gliv, virusov, parazitov ...) in hkrati z izbrano terapijo neposredno vpliva, izboljšuje akutno obolenje.

Story: Je s to metodo zdravljenja možno preprečiti, da zbolimo?

Seveda, to je namen in cilj bioresonančne terapije.

Story: Kako se je v tem prehodnem delu najbolje zaščititi, da dejansko ne zbolimo?

Dobro je, da kaj naredimo zase že prej, in ne potem, ko že zbolimo. Takrat samo 'gasimo požar'. Smiselno pa je, da poskrbimo, da do 'požara' sploh ne pride. Vse leto je treba skrbeti za zdravo prehrano - čim manj sladkorja in industrijsko pridelane hrane - čim več rednega gibanja na svežem zraku in notranjega zadovoljstva. Če bomo živeli v skladu s tem, nam tudi stres ne bo povzročal prevelike škode, ker ne bomo dovzetni zanj.

Story: Ali k vam prihaja veliko takšnih, ki že zbolijo. Za kakšne bolezni gre v večini?

Žal je vedno več takšnih, ki pridejo takrat, ko jim že malo voda teče v grlo. V glavnem smo uspešni pri hudih dermatitisih, prebavnih težavah, nepojasnjenih bolečinah v sklepih in mišicah, astmi, rinitisih, gastritisih, hormonskih motnjah, težavah s ščitnico, raznovrstnih alergijah, športnih poškodbah, migrenah, revmatskih obolenjih in še bi lahko naštevala.

Story: Tudi sami med napornim delovnim tempom potrebujete nekaj minut počitka. Kaj počnete med pavzo?

Pavza je nujno potrebna po nekaj urah dela z ljudmi, ki so bolni. Navadno zapustim ordinacijo za pol ure, odidem na svež zrak, kaj lahkega pojem, izklopim 'program ordinacija' in vklopim 'program sproščanje'. Po 30 minutah se vrnem nazaj kot prerojena in pripravljena naprej reševati zdravstvene težave ljudi.

Urška Hrovat: Imejte se radi!

Story: Kako pa je z energijo, če te nekomu primanjkuje. Jo z bioresonanco tudi lahko nabere?

To, da nekomu primanjkuje energije, pomeni, da nečesa ne dela dobro oziroma da nekaj dela preveč. Vse to lahko ugotovimo ob prvem obisku, ko opravimo pogovor in celostno testiranje pacienta. Dogovorimo se, kako z bioresonančno terapijo do boljšega počutja oz. dobre energije.

Story: Kaj pa alergije jeseni. Je teh manj ali se prav tako pojavljajo? Za kakšne alergije gre?

Seveda je jeseni alergij nekoliko manj, so pa te zelo obremenjujoče. Izpostavila bi alergijo na ambrozijo, zaradi katere ima mnogo ljudi res veliko težav od dihalnih stisk do rinitisa, dermatitisa ...

Story: Poleti ste si napolnili baterije, kam vas bo odneslo pozimi?

Baterije so trenutno polne, zdržati morajo vsaj do decembra, ko se z družino odpravljamo na odprtje smučarske sezone. V februarju pa nujno še kakšen hitri pobeg od napornega vsakdanjika.

Story: Vaš sin bo kmalu postal uspešen pilot. Se veselite prvega poleta?

Moj sin Žiga že veselo leta po zraku z malimi letali in uspešno nabira potrebne ure letenja. Še kar nekaj ur letenja in učenja ga čaka do zaključka študija. Zelo se veselim in ponosna sem, ko vidim, kako uživa v pilotiranju. Mama bo prišla verjetno na vrsto takrat, ko bo pilotiral potniško letalo. (smeh)

Story: Hči je na poti k uspešni karieri zobozdravnice. Če bi danes izbirali, bi si želeli sploh kakšen drug scenarij?

Res, kar ne morem verjeti, da čas tako hitro teče in otroci postajajo vse bolj samostojni. Moja Pia hodi v zadnji, šesti letnik Medicinske fakultete, še malo in z možem bova ponosna starša mlade zobozdravnice Nikoli nisem vnaprej delala scenarijev, verjamem in hvaležna sem, da je vse tako, kot mora biti. S skupnimi močmi, ogromno vložene energije, mnogo odrekanj in dobre volje nam vsem skupaj uspeva živeti svoje sanje. Če bomo v družini zdravi, držali skupaj in se imeli radi, nam bo uspelo vse. Za zdaj smo na dobri poti.

Story: Kaj je po vašem mnenju najboljši recept za srečo?

Najprej moramo imeti radi sami sebe in biti srečni sami s seboj, šele potem lahko vse to prenašamo na druge člane družine. Za vsak problem se najde rešitev, s pozitivnim in optimističnim pogledom na življenje je vse skupaj enostavneje. Sreča je v malih stvareh.

Besedilo: Domen Mavrič // Foto: Barbara Reya

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story44/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 44/2017

Story 44/2017, od 26. 10. 2017

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri