Z uživanjem maščob do vitkosti in dobrega počutja? Bemumast, da Tjaša Vrhovnik in Gašper Grom mislita resno!

11. 11. 2016
Deli
Z uživanjem maščob do vitkosti in dobrega počutja? Bemumast, da Tjaša Vrhovnik in Gašper Grom mislita resno!

Bemumast! Z uživanjem maščob do vitkosti in dobrega počutja je prva izvirna slovenska knjiga o prehrani LCHF oziroma ketogeni dieti, ki sta jo napisala Tjaša Vrhovnik in Gašper Grom, bo izšla 15. novembra letos.

Hudomušno in v razumljivem jeziku napisana knjiga prinaša najnovejša dognanja o tem, kako ketogena dieta lahko pomaga ne samo do vitkosti, pač pa tudi do dobrega počutja.

Potrebujete več razlogov, da bi tej trditvi verjeli?

Poznamo 10 privlačnih razlogov za prehrano LCHF:

  • 1. Konec neprestane lakote in »lakote«.
  • 2. Želja po sladicah, picah in podobni hrani, bogati z ogljikovimi hidrati, je za tiste, ki se prehranjujejo po načelih LCHF, samo še zoprn spomin.
  • 3. Manjše število obrokov, pogosto so še trije čisto preveč.
  • 4. Zmanjšanje obsega pasu in s tem trebušne maščobe, ki ni samo neestetska, pač pa tudi leglo nevarnih vnetnih procesov, temeljev hudih bolezni.
  • 5. Izrazito izboljšanje ravni krvnih lipidov (holesterola in trigliceridov). Zdravniki bodo začudeni!
  • 6. Stabilizacija krvnega sladkorja in nižanje koncentracij inzulina. Če ste sladkorni bolnik na zdravilih, se zna zgoditi, da jih boste morali nehati jemati!
  • 7. Znižanje krvnega tlaka.
  • 8. Mentalna agilnost in boljša koncentracija.
  • 9. Konec neprestane utrujenosti, pomanjkanja energije in slabega počutja.
  • 10. Pestra prehrana, ki zadovolji oči, um in telo.

Knjiga je praktično že tukaj!

Odlomek iz knjige:

  • "Veva, kako se počutite: vsak košček bureka, ki ga s slabo vestjo pošljete skozi svoj požiralnik, se prime vaših bokov, trebuha ali špehastih obeskov na tricepsu. Stvar je taka: evolucijsko gledano ste zmagovalec. Kot že rečeno, je večino človeške zgodovine hrane kronično primanjkovalo. Naši predniki so živeli v ciklih relativnega obilja hrane in dolgih obdobjih, ko je bilo hrane izrazito malo. Evolucijska prilagoditev za preživetje je torej bila smiselna: imeti sposobnost, da iz čim manj hrane ustvarimo čim več maščobnih zalog, ki bodo vir energije v obdobjih, ko hrane ne bo. V krutih okoliščinah prazgodovine je sposobnost hranjenja energije iz majhnih vnosov hrane pomenila preživetveno prednost."

Knjiga bo do konca 2016 naprodaj v Maxximum Shopih in na spletni strani maxximumshop.si, kasneje pa tudi v knjigarnah po vsej Sloveniji.

Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču