Za moške: Kako se spogledovati, ne da bi izpadli preveč resni in zapeti

Za moške: Kako se spogledovati, ne da bi izpadli preveč resni in zapeti (foto: profimedia) profimedia
19. 3. 2019

Včasih se zdi, da je z dekleti težko govoriti. Bolj ali manj vsi moški so se že znašli v položaju, ko so poskušali biti prijazni in so zastavljali vprašanja, s katerimi so želeli žensko bolje spoznati, pa so slišali tisti neprijetni odgovor Bodiva samo prijatelja.

Po drugi strani ni dobro, da prezgodaj izrazijo svoj resen interes, saj se tak poskus lahko slabo konča. Dekle se prestraši in jo želi čim prej popihati. Na srečo je tudi tretja možnost, ki s pravilnim vodenjem komunikacije fantom pomaga, da spoznajo dekle svojih sanj.

Ko se boste naučili, kako se z dekletom pravilno spogledujete, boste imeli veliko boljše možnosti, da osvojite ljubko predstavnico nežnejšega spola, ki vam je padla v oči v kavarni ali trgovini z živili.

To še ni vse. Pravilno spogledovanje ne bo le izboljšalo vaših rezultatov, ampak bo popestrilo komunikacijo z žensko ter jo spremenilo v zanimivo, prijetno in duhovito izkušnjo. Treba je le razumeti, kaj natančno se razume pod pojmom spogledovanje in se naučiti uporabljati orodje, s katerim vas bomo seznanili v nadaljevanju. Potem vas ne bo več bolela glava zaradi slabega stika z dekletom, nasprotno, komunikacijo boste spremenili v neverjetno prijeten dogodek.

Bi radi izvedeli, kako se uspešno spogledovati? Začnimo!

Kaj natančno je spogledovanje

V angleškem slovarju je pojem opisan približno takole: spogledovanje pomeni delovati tako, da nekoga pritegnete na zabaven namesto na resen način. V tej preprosti definiciji lahko takoj prepoznate težave, s katerimi se spopada fant, ki se pogovarja z dekletom, ki mu je všeč. Moški navadno popolnoma prikriva svoj namen in skuša delovati na prijateljski ravni (in zapravi vse možnosti pri dekletu), ali pa je preveč resen in ji pove naravnost, kar misli. In prav tako zapravi svoje možnosti.

V čem je past? Če hočete pritegniti dekle, ji morate pokazati, da vam je všeč, a na način, da bo v negotovosti in bo ugibala, kaj se vam plete po glavi. Ne smete biti pretirano neposredni, ker jo lahko prestrašite in odženete, hkrati pa ne smete biti preveč nedoločni, ker se bo začela dolgočasiti in ji ne bo več do pogovora. To velja predvsem za nova poznanstva.

Ko se naučite pravilno spogledovati, jo ne boste zgolj pritegnili, ampak si bo v glavi že risala slike, kakšno bi lahko bilo vajino skupno življenje. Istočasno boste vi uživali v dogajanju. Zabavno, mar ne?

Sestavine spogledovanja

Spogledovanje je hkrati umetnost in znanost. Da bi se pravilno spogledovali, morate improvizirati in se prepustiti toku. V tem se skriva zanka – do te točke pridete le, če se najprej poučite o pravi strukturi. Ko se nekdo uči igrati na kitaro, mora najprej vaditi akorde, lestvice in položaje prstov, šele potem lahko ustvari vrhunske zvočne motive. Učenje, kako se spogledovati, ni nič drugačno.

Najbrž vas zdaj zanima, kateri so osnovni akordi spogledovanja. Ko skušate vzbuditi zanimanje pri dekletu, se morate osredotočiti na dve glavni komponenti:

  • namig namesto odločnih besed;
  • sproščeno jo zavrnite.

Poglejmo, kaj natančno razumemo pod tema dvema točkama.

1. Namig namesto odločnih besed

Na začetku smo že zapisali, da v pogovoru z dekletom, ki vam je všeč, ne morete dolgo prikrivati svojih namenov, sicer bo pomislila, da vas zanima le na prijateljski ravni. Po drugi strani pa ji spet ne morete razgrniti svojih želja z izjavami, da se vam zdi nadvse seksi in bi jo radi videli golo v postelji. To bi jo odgnalo.

Poglejmo tretjo možnost: dajte ji na znanje, da vam je všeč, vendar na način, da bo ugibala o vaših namenih in se ne bo prestrašila. Za tak učinek morate obvladati tako govorico telesa kot izbrane besede.

Govorica telesa

Raziskave so pokazale, da kar 80 odstotkov komunikacije nima nič skupnega z besedami. To pomeni, da ni pomembno, kaj govorite, ker bo privlačna dama, ki ste jo pravkar spoznali, največ pozornosti namenila drugim podrobnostim – stiku z očmi, položaju vašega telesa, načinu, kako se je dotaknete …

Za kaj natančno gre? Naslednjič, ko boste skušali osvojiti privlačno žensko, sicer ne skrivajte, da vas zanima, tema pogovora pa naj bo nekaj, kar nima nikakršne zveze z osvajanjem. Rahlo se dotaknite njene podlakti, ko želite poudariti katero od besednih zvez, ko jo poslušate, pa naj vaš pogled počiva na njenih ustnicah. Take drobne geste delajo čudeže.

Besede

Četudi je govorica telesa pomembnejša od besed, lahko z napačnimi stavki vse zavozite. Lahko izpadete dolgočasni, lahko jo prestrašite, ali pa dobi občutek, da ste grozno potrebni in pripravljeni reči karkoli, da jo le spravite v posteljo. Težko je natančno vedeti, kaj in o čem je dobro govoriti, zato naj vam bodo v pomoč naslednje smernice. Karkoli boste povedali, povejte tako, da boste:

  • zabavni; humor je ena najbolj privlačnih lastnosti pri moškem, saj med drugim kaže, da pogovora ne jemlje preveč resno in da se bosta oba dobro zabavala;
  • samozavestni; samozavesten moški ne skuša narediti vtisa na dekle zgolj z izjavami, ki bi si jih želela slišati, ampak načne različne teme, istočasno pa se ne hvali, saj to doseže nasprotni učinek – ženska posumi, da je lastna hvala nadomestilo za pomanjkljivosti in napake;
  • spolno privlačni; to je eden od težjih delov spogledovanja, kajti vzbuditi morate vtis, da ste zadovoljni s svojo seksualnostjo in hkrati dovolj izkušeni, istočasno pa ne smete čez rob, sicer jo lahko prestrašite. Držite se načela, da je bolje nastopati samozavestno in seksualno privlačno kot pa pohotno in obupano;
  • neodvisni; ključni element privlačnosti je pri dekletu vzbuditi vtis, da kljub naklonjenosti niste odvisno od nje. Z drugimi besedami: ste privlačen moški, imate več možnosti in se ne bojite, da bi jo izgubili, če bi se izkazalo, da nista združljiva. To pomeni, da se vam ni treba v vsem strinjati z njo in ji prikimavati kar počez, ali si pretirano prizadevati, da bi naredili nanjo dober vtis.

2. Sproščeno jo zavrnite

Drugi del učne lekcije, kako se uspešno spogledovati, terja, da se naučite, kako ji vzbuditi občutek, da ona osvaja vas, ne vi nje. Iz nekega neznanega razloga nas vedno bolj privlačijo osebe, ki se zdijo nedosegljive ali oddaljene. In prikupna deklica, ki ste jo ravnokar spoznali, ni izjema.

Tu pa nastane težava. Večinoma načnejo pogovor moški. Približa se privlačni deklici in preden ga bo bolje spoznala, bo njeno zanimanje manjše od njegovega. Vaša naloga je torej, da rešite ta problem tako, da jo boste prepričali, da vas želi spoznati.

Razen govorice telesa in pogovora, kar smo obdelali pri prejšnji točki, je še ena skrivnost, ki bo ponesla vaš uspeh v nebo. Ste radovedni? Skrivnost je v tem, da jo prijazno zavrnete.

Spogledovanje in osvajanje je kot ples. Dva koraka stopite naprej in enega nazaj. Večina moških ne ravna tako: ko se ne bojijo razkriti svojih namenov, so preveč neposredni, ne znajo stopiti nazaj, zato se ženskam zdijo preveč vsiljivi in jih mine veselje.

Toda, kako jo prijazno in sproščeno zavrniti? Učinkovite so naslednje metode:

  • Očitajte ji, da vas želi zapeljati, povejte ji, naj vas neha osvajati, ali navrzite, da ste vi povsem nedolžna oseba in da je ona za vas preveč aktivna in odločna. Čeprav gre samo za nedolžno menjavo vlog, bo dobila občutek, da se ona bolj zanima za vas, kot vi za njo.
  • Pošalite se z njo. Povejte ji, da vzbuja občutek poredne ženske, ali da je deluje, kot da bi imela z vami slabe namene. S takimi pripombami seveda ne pretiravajte, sicer jo lahko užalite, vse skupaj naj bo podobno zbadanju med dobrimi prijatelji.
  • Preden se ji približate, jo opazujte in tisto, kar vidite, obrnite sebi v prid. Če se vam bo zdela sproščena, pripomnite, da je videti, kot da je pravkar meditirala. Če bo omenila, da se je ravnokar vrnila s potepanja po Franciji, ji recite, da si jo lahko predstavljate na kolesu s francosko štruco pod pazduho.

Slog takšnega pogovora ima veliko več možnosti, da vzbudi žensko pozornost, kot pa dolgočasna, standardna vprašanja ali izjave, kako seksi se vam zdi. Poskusite, presenetilo vas bo, kako učinkovit je tak pristop.

Sklepne misli

Spogledovanje ni nujno dolgočasno in zastrašujoče, ampak je lahko povsem zabaven način, da spoznate nekoga, ki bo morebiti postal del vašega življenja. Z idejami in tehnikami, ki ste jih spoznali v članku, in z nekaj prakse, boste kmalu prišli do ljubezni svojega življenja, o kateri ste sanjali. Zdaj ste vi na vrsti. Uporabite znanje in nasvete, povabite dekle na zmenek, pogovarjajte in spogledujte se z njo! Le vprašanje časa je, kdaj boste spoznali pravo.

Vir: HackSpirit

Priporočamo