"Zadnjih nekaj let ni najbolj preprostih. Svetujte mi, prosim!" Magdalena odgovarja!

"Zadnjih nekaj let ni najbolj preprostih. Svetujte mi, prosim!" Magdalena odgovarja! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
31. 3. 2019

"S partnerjem sva se spoznala v najstniških letih in že deset let tudi živiva skupaj. Zadnjih nekaj let ni najbolj preprostih in že nekajkrat sem se znašla pred resno odločitvijo, da ga zapustim, saj opažam, da naju zanimajo popolnoma različne stvari, poleg tega mi kot ženski ne daje tega, kar si želim, zanj sem samoumevna. Da pa se vse skupaj še bolj zakomplicira, je pred nekaj tedni izvedel, da ima raka. Sesul se mu je svet, kar razumem in z njim sočustvujem, ampak tudi meni se je sesul svet, saj zdaj, ko ima on resne težave in me še kako potrebuje, ne morem prekiniti razmerja, čeprav sem zelo nesrečna. Opažam, da se še bolj zateka v samopomilovanje in s tem tudi mene vleče navzdol; bojim se, da tudi v prihodnje ne bo ničesar spremenil v pozitivni smeri. Počutim se, kot da sem se pri svojih 35 letih soočila s propadom svojih želja in hrepenenj, samo da bi nekomu pomagala, po drugi strani pa se počutim krivo, da bi zdaj gledala nase. Svetujte mi, prosim, saj sem obupana." - Marta

Spoštovana Marta, verjetno ste že večkrat v kakšnih naukih ali knjigah s psihološko vsebino zasledili stavek 'življenje je tvoje' in res je, življenje je vaše in vi ste tisti, ki se imate pravico odločati tako, da boste izpolnili svoje skrite želje in pričakovanja. Prav je, da se v življenju tudi prilagodimo in pomagamo ljudem, ki so nam blizu in nas spoštujejo, vendar ima vse svojo mejo. Imam občutek, da ste se že zdavnaj po tihem odločili, da življenje z njim ni takšno, kot si ga v prihodnje želite, pa nekako tudi, ko je bilo z njim vse v redu, niste zbrali pravega poguma, da se z njim soočite. To je normalno, saj večinoma lažje delujemo v coni udobja, kot pa da bi se spoprijeli s položajem in se podali novim, verjetno bolj pozitivnim dogodiv­ščinam naproti.

Bolezen v odnosih večkrat spremeni smer ter prepričanja in sočloveka dodatno omehča, zato je pohvalno, da mu v najtežji točki življenja niste nesramno obrnili hrbta. Vendar čutite, da se ne bo nikoli spremenil, kar pomeni, da boste z njim težko našli srečo in ljubezen, po kateri hrepenite. Če vam srce ne dovoli drugače, mu stojte ob strani, dokler se vsaj malce ne stabilizira, nato se pogovorite z njim in si počasi začrtajte svojo pot. Nikar pa ne razmišljajte o tem, da vam bo kdo vašo odločitev očital, saj je živ­ljenje le v vaših rokah.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na lady@adriamedia.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri