"Zakaj ob svetlobi poželenje mine?" Porota odgovarja!

"Zakaj ob svetlobi poželenje mine?" Porota odgovarja! (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Jana
30. 6. 2018

Težava, ki vam jo bom opisala, se vleče, že odkar sem pred dvema letoma, ko sem bila stara 37 let, spoznala svojega (drugega) moža. Z drugim možem imava spolne odnose izključno ponoči, brez luči, pod odejo. To je bila vedno moja želja, čeprav nimam težav s kilogrami. Pred kratkim pa mi je mož rekel, da me želi že nekaj časa vprašati, zakaj mi to dela tako velike težave, da bi me on rad kdaj tudi videl, ko se ljubiva. Do tega izgovorjenega stavka se tega sploh nisem zavedala. Bolje se počutim, če me mož sploh ne vidi, ko imava spolni odnos. Ne morem se sprostiti, ker ves čas mislim, da sem videti grozno, ko me gleda od zgoraj navzdol. Imate kakšne podobne izkušnje? Kako bi z možem to postopoma lahko rešila? Pogovor verjetno ne bo dovolj, kajne?

Hvala za mnenja, Klara

Zaupaj, prepusti se!

Če sta se z možem poročila, vaju verjetno vežejo še druge stvari, ne samo seks. Zagotovo je v ospredju tudi zaupanje, spoštovanje in ne vidim razloga, da se ljubljeni osebi ne bi prepustila. Če bosta oba uživala v seksu, vaju bo ta le še bolj povezal. Verjamem, da ko besede nanesejo na te stvari, znajo biti zelo žgečkljive, vendar verjemi, da s tem ni mislil nič hudega. Tudi on si očitno želi, da se še bolj povežeta in očitno si mu zelo všeč, saj si želi, da bi s teboj doživel še mnogo več. Poglej, to je tvoj moški, ki živi s teboj, prenaša vse tvoje tegobe in sprejel te je za takšno, kot si, očitno je, da te ljubi. Prepusti se mu, pripravi mu presenečenje, če ti je res tako težko, pa začnita s pritajeno svetlobo, prižgi svečke in se prepusti. In ne obremenjuj se s svetlobo, prepusti se njemu. On vidi samo tebe in všeč si mu podnevi ali ponoči. Nehaj se obremenjevati.

Helena, 40 let

Draga Klara!

Težko je, če si v glavo vbiješ, da je ljubiti se zate možno le v temi pod odejo. Mogoče bi morala malce pobrskati po preteklosti in ugotoviti, kje je vzrok. Je mogoče prejšnji partner imel kakšne pripombe k tvojemu videzu ali kaj podobnega? Sama praviš, da nimaš težav s kilogrami, čeprav to sploh nima veze. Če sta si dva všeč, če je med njima kemija in se ljubita, potem kilogrami res nimajo nobenega pomena. Možu si očitno všeč takšna, kakršna si, in ne vidim prav nobene ovire, da se ne bi strastem prepustila tudi podnevi ali ob luči. Verjemi, tudi ko te bo gledal od zgodaj navzdol bo v tebi videl svojo boginjo lepote in ljubezni. Težave s samopodobo imaš le ti in tega se čim prej znebi. Boš videla, kakšne trenutke naslade boš spoznala, ki te bodo še bolj popeljali v svet ekstaze.

Sandra, 33 let

Postopoma do razsvetlitve

Danes, ko je kult telesa v polnem razmahu in se popolnost išče v mladostnem videzu, medtem ko ljudje z Instagramovimi filtri maskirajo svojo dejansko podobo, ni nič nenavadnega, če se ob popolni razgaljenosti počutite nekoliko sramežljivo. A rešitev ni, da zdaj do konca življenja vso intimo izvajate v popolni temi. S tem boste le podpihovali svojo nizko samozavest in nikoli rešili prave težave. Kaj pa, če bi postopoma dodajali več svetlobe? Za začetek le rahlo odstrte rolete, potem kakšna svečka, pa pozneje malce več svečk in tako naprej. Ni potrebno veliko svetlobe, da bo on lahko v vas užival tudi vizualno, je pa zanj ta komponenta zelo pomembna, zato le razmislite, kako bi dosegla neki svetlobni kompromis.

Tim, 39 let

Partnerju ste všeč!

Čeprav trdite, da s kilogrami nimate težav, pa vendar mislim, da imate težave s telesno samopodobo oziroma s sprejemanjem lastnega telesa. Očitno pa je, da ste partnerju zelo všeč; drugače zagotovo ne bi izrazil želje, da bi vas opazoval med ljubljenjem. Za začetek si pomagajte s svečnikom ali čajnimi svečkami, z njimi lahko ustvarite zanimivo igro svetlobe in senc. Svetloba bo še vedno zelo šibka, vendar bo vašemu partnerju omogočila, da bo opazoval vašo silhueto.

Manca, 39 let