Zakaj vas privlačijo toksični ljudje? Obstajajo 4 razlogi!

Zakaj vas privlačijo toksični ljudje? Obstajajo 4 razlogi! (foto: profimedia) profimedia
23. 1. 2020

Zagotovo ste se kdaj vprašali, zakaj vas privlačijo toksični ljudje. Zato, ker obstajajo določeni razlogi. Če želite spremeniti to dejstvo, morate vedeti, kateri so ti razlogi.

Še posebej, če gre za vašega partnerja ali partnerko - tako razmerje vas dolgoročno ne bo osrečilo, pogosto boste nejevoljni in tudi prizadeti. Kaj počnete, da taki ljudje sploh vstopijo v vaše življenje? Preverite, ali spodaj naštete točke držijo za vas.

1. Kljub dvomu ste pripravljeni verjeti besedam partnerja ali partnerke

Mislite, da se vam je boljša polovica zlagala, a je nočete soočiti s svojim dvomom? Sumite, da se je sinoči zunaj zabavala s prijatelji, a trdi, da se ni. Če osebi ne boste povedali, da dvomite o njenih besedah in preprosto sprejeli njeno razlago, bo to morda počela še naprej. Zaupanje je pomembno, a pazite, da ne postanete žrtev manipulacije. S tem, da zamolčite svoje dvome, se vam lahko zgodi točno to.

2. Ste preveč prijazna in vljudna oseba

Toksični ljudje bodo pograbili vsako priložnost, da izkoristijo vašo dobroto. Na primer: če vaš partner ali partnerka pozabi, da imata zmenek, boste to mirno spregledali? No, roko na srce, to se res lahko zgodi. A če se zgodi več kot enkrat ... Kje boste postavili mejo? Toksični ljudje bodo vašo prijaznost izrabljali, dokler boste vi to dovolili. Nikar ne postanite predpražnik za njihovo nesramnost.

3. Radi pomagate prizadetim ljudem

Spoznali ste osebo, ki vam je všeč, a ima težave (na primer z zlorabo drog, alkohola, z odvisnostjo od odnosov ...). Radi bi ji pomagali in jo z ljubeznijo privedli na pravo pot. Morda boste doživeli neprijetno presenečenje - ne čudite se, če vas bo oseba samo izrabila za doseganje lastnih ciljev. V takih primerih se je dobro zavedati, da sami ne boste mogli narediti čudežev. Če že želite pomagati, osebo napotite k strokovnjakom, da se vam ne bi zgodilo še eno veliko razočaranje. Prizadete osebe ne boste mogli kar "popraviti" brez strokovne pomoči.

4. Ne pričakujete ljubezni v zameno

Nekateri ljudje imajo negativen pogled na pomen ljubezni v njihovem življenju. Nekateri je celo ne pričakujejo v zameno, kar v njihovo življenje prej ali slej privabi toksične ljudi. Pomembno je spremeniti tako miselnost in pričakovati tisto, kar dajete - torej ljubezen. Zanjo ni treba prositi, prav tako pa se ji ni treba izogibati. Toksični ljudje znajo izrabiti tako miselnost - ne nameravajo vračati ljubezni, a hkrati izkoriščajo vse njene dobrobiti.

Toksične ljudi bi morali zaznati takoj, ko skušajo vstopiti v vaše življenje. Nikoli ne obstaja dober razlog za to, da se spustite v razmerje s tako osebo, saj ni vredno truda in vašega časa, poleg tega pa si zagotovo zaslužite nekoga veliko boljšega.

Povzeto po thepowerofideas.