Zaljubljeni Američan se je skušal kot čistilec pretihotapiti v Nemčijo k svojemu dekletu

Zaljubljeni Američan se je skušal kot čistilec pretihotapiti v Nemčijo k svojemu dekletu (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
13. 5. 2020

Zaljubljen Američan se je skušal pod pretvezo, da je čistilec, pretihotapiti v Nemčijo, da bi lahko videl svojo izbranko, je v torek sporočila policija. Ob pristanku v Frankfurtu si je 20-letnik nadel odsevni jopič in upal, da mu bo tako uspelo neopazno vstopiti v državo.

Moški je imel v rokah še dve vreči za smeti, ko je skušal tamkajšnje varnostnike prepričati, da mora kot čistilec sprazniti smeti na območju omejenega gibanja. Njegove načrte so razkrinkali, ko so zaposleni opazili, da na sebi nima varnostne prepustnice in da ne zna nemško, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kasneje je na policijski postaji priznal, da je bil obupan in da je nujno želel videti svoje dekle ter da se ni spomnil boljšega načina, kako naj v času pandemije novega koronavirusa vstopi v Nemčijo.

Četudi bi Američanu uspelo priti do smetnjakov, ki jih je domnevno želel sprazniti, bi bil še vedno na območju tranzita na letališču, pred njim pa bi bila še kontrola na meji, pojasnjuje AFP.

Romantiku na koncu kljub vsem prizadevanjem ni uspelo videti svoje srčne izbranke, saj so ga po zaslišanju v ponedeljek poslali nazaj v Washington.

V Nemčiji veljajo v okviru koronavirusnih ukrepov stroge omejitve vstopa v državo. Ta je dovoljen le v izjemnih primerih, med katere pa ne sodi obisk svoje ljubezni kar tako.