Zapis Slovenke o njeni mami, ki je po ločitvi zaživela čisto drugače: "Vidim in slišim več, kot bi želela..."

Zapis Slovenke o njeni mami, ki je po ločitvi zaživela čisto drugače: "Vidim in slišim več, kot bi želela..." (foto: Profimedia) Profimedia
16. 10. 2022

Skuša jo razumeti, a zdi se ji, ta tako življenje ni prav v redu za zrelo žensko. Zato je tudi zaskrbljena, svoje misli pa je delila z uporabniki foruma in jih spraševala po mnjenju.

"Ne vem, na koga naj se še obrnem po nasvet... Oče in prijateljice so že dali roke stran, psihologinja pa pravi, da brez njenega sodelovanja ne bo šlo," se glasi začetek zapisa s prav posebno dilemo.

"Gre za mojo mamo. Pred enim letom sta se z očetom ločila. Dejansko sta se razšla sporazumno in v prijateljskem odnosu. Par sta bila od šestnajstega leta, ona njemu prva punca, on njej prvi fant," zapiše dekle. Doda še, da je oče  po ločitvi spoznal žensko, s katero imata kup skupnih interesov, gresta lepo počasi. "Mama pa je druga pesem. Od dne, ko je ločitev uradna, ko jo je zapila s prijateljicami, je adijo pamet."

Živita v isti hiši in vidi in sliši več, kot bi si želela. "Po službi je ni nikoli direkt domov, moške menjava bolj pogosto kot spodnje perilo. Prihajajo stari, mladi in tisti srednjih let."

Dodaja še, da je za vikende odsotna, rajši je ne sprašuje, kje vse se potika. "Stara je 46 let, je samska, zasluži dobro, s sestro sva samostojni, vnukov še ni. Ko se želim z njo pogovoriti, mi pravi, da sem zategnjena, naj se sprostim in uživam, ker v zakonu vse to odpade." Rada ji pove, da je bil zakon največja napaka, sploh, ker se je vezala tako mlada, da brezskrbnega mladostniškega življenja ni imela prilike imeti.

"Jo skušam razumeti, pa vendar se mi zdi, da to ni življenje primerno za zrelo žensko. Če že živi razvratno, naj bo vsaj malo bolj diskretna. Skrbi me da si bo zafurala življenje, da bo prišla na slab glas, na koncu pa bo ostarela ostala sama in razočarana."

Kaj pravite, bi morala ukrepati? Ali pa naj pusti mami, da živi po svoje? Kako bi ravnali vi? 

Zapis je bil objavljen na tem forumu.

Preberite več na Cosmopolitan.si