Zaradi sredinca Trumpu je ostala brez službe

Zaradi sredinca Trumpu je ostala brez službe (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
7. 11. 2017

Šefi podjetja Akima, ki ima pogodbe za ameriško vlado, so po hitrem postopku odpustili 50-letno šefico marketinga Juli Briskman, ker je med vožnjo s kolesom koloni avtomobilov predsednika ZDA Donalda Trumpa v Virginiji oktobra pokazala sredinec.

Fotografija je obkrožila svet in čeprav na njej ni viden njen obraz, je Briskmanova šefom priznala, da je na fotografiji ona. Organizirali so disciplinski postopek, poklicali varnostnike in jo vrgli na cesto s pojasnilom, da je kršila kodeks obnašanja na družbenih omrežjih.

Glede na pravilnik podjetje ne trpi diskriminatornih, obscenih ali grozilnih vsebin in zaposlenim, ki storijo kaj takšnega, grozi disciplinski postopek ter izguba službe.

Briskmanova sicer poudarja, da fotografija ni nastala v njenem delovnem času niti ni pri objavi na družbenih omrežjih navedla podjetja, za katerega dela. Izpostavlja še, da enega od njenih šefov v ločenem incidentu niso kaznovali za žaljivo objavo.

Na svojem delovnem mestu je bila namreč odgovorna za nadzor tega, kaj delajo zaposleni na družbenih medijih, in pred kratkim je odkrila, da je eden od direktorjev, ki jo je odpustil, na Facebooku grdo zmerjal podrejenega, ko sta razpravljala o gibanju za pravice temnopoltih BLM oziroma Črna življenja štejejo.

Direktor se je pri tem identificiral in Briskmanova je nadrejene tiho opozorila na problem, vendar se mu ni zgodilo nič. Izbrisal je komentarje in jo odnesel brez posledic.

Briskmanovi predsednik Trump ni všeč in, ko ga je videla, da se pelje s kolono limuzin na igro golfa, mu je pokazala sredinec. To je videl fotograf francoske tiskovne agencije AFP in jo objavil, fotografija pa je preplavila družbene medije. Tudi Briskmanova je fotografijo dala na svojo stran na Facebooku.

Priporočamo