Zaradi "ta umetnih" je vas na nogah! Porota odgovarja!

26. 9. 2017 | Vir: Jana
Deli
Zaradi "ta umetnih" je vas na nogah! Porota odgovarja! (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Sem 60-letnica, tik pred upokojitvijo. Že dalj si želim narediti nekaj, kar bi lahko dvignilo med sosedi, prijatelji, širšo družino precej prahu. Želim si, da bi imela večje in lepše prsi, torej, da bi šla na poseg in si dala narediti 'ta umetne'. Možu je ideja všeč, ko pa sem samo namignila hčerki in bližnjim sosedam in jih povprašala, kaj si mislijo o tem, je bil odziv »daj denar raje kam drugam, kaj jih boš pa rabila, saj si stara«. Vem, da to počnejo mlajše, ampak se mi ne zdi nič narobe, če bi to storila tudi sama. Nočem pa, da na vasi govorijo o meni na način »ta si je pa dala narediti umetne joške.« Kaj bi vi storili na mojem mestu?

Ostanite v cvetju, Tereza

Trebuh noter, prsi ven

Bojim se, da eno brez drugega ne bo šlo. Če se boste odločili za poseg, se morate sprijazniti tudi s komentarji sosedov, prijateljev in znancev. Naj vam gredo skozi eno uho noter in skozi drugo ven. Življenje je kratko in vaše, zato naj vas govorice ne ustavijo pri uresničevanju stvari, ki si jih zares želite narediti. Kdo ve, morda pa spodbudite še koga, da si izpolni kakšno skrito željo. Kar pogumno.

Maja, 40 let

Naj 'glodajo'!

Kdaj pa boste storili nekaj zase, če ne zdaj, tik pred upokojitvijo ... Upokojitev se torej v stilu, pa tudi če je to z novimi dojkami. Zakaj pa ne? Če sprememba res ne bo drastična, sosedje še opazili ne bodo. In če bodo? Pa naj vas 'glodajo'! Prestari ste, da bi se obremenjevali s tem, kaj si mislijo drugi. Priporočam vam še, da razvijte 'selektivni sluh' in jih enostavno preslišite. Počutili se boste mnogo boljše.

Manca, 39 let

To je vaše življenje

Vse prevečkrat si v lastnem življenju prilagajamo želje in strasti zato, ker se nam zdi, da moramo ugajati okolici. Naredite to, kar vam veli srce. Izpolnite si željo. Saj je ni treba oznanjati, važno, da boste veseli vi in vaš mož, kakšna soseda bo pa najbrž vseeno ljubosumna in zato poskušala vašo odločitev zaničevati. Ampak očitajočim pomislekom in pogledom se ne moremo izogniti z nobeno večjo potezo. So ljudje, ki bodo obsojali, ko boste kupili nov avto, drago obleko, šli na eksotično potovanje ... Boste vse svoje želje zatajili samo zato, da vas sosedova Joži ne bo gledala postrani? Privoščite si – to je vaše življenje in zato ga morate živeti po svoje.

Tim, 38 let

Draga Tereza!

Zdaj pa tako! Kaj koga briga, če si želiš povečati prsi? To je tvoje telo, tvoj denar, in če je poleg tega nad idejo navdušen tudi tvoj mož, ne vem, zakaj bi potrebovala še mnenje sosed. Vsakdo ima glede plastičnih operacij svoje mnenje. Poleg tega leta tu nimajo nobene zveze. Zakaj bi jih imela? Delati moramo itak v nedogled, se pravi, da moramo čim dlje ostati lepe in mladostne, kajne? Svetujem ti, da se ne oziraš na druge in narediš tako, kot sama želiš. Predvsem pa tako, da boš pozneje bolj srečna in zadovoljna s seboj.

Sandra, 32 let

Naj se dviga prah!

Pri nas doma je bilo tako, da sem nad 'večjim' oprsjem moje žene veliko bolj navdušen jaz kot pa ona sama. Njo so motile pri teku, pri oblačenju ... A kdo smo mi ali pa sosedi, da bi sodili, če si želite povečati prsi. Če mislite, da vas bo to osrečilo, mirno to naredite, samo prej se zelo dobro pozanimajte o postopku. Za vsako 'gajstno' žensko pa veste, da se dviga prah ...

Marjan, 64 let

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk