ZATO! pomagam za oba

7. 6. 2017 | Promocijsko sporočilo

Z smsom ZATO5 poslanim na 1919 darujete 5 evrov za nakup opreme ali prenovo prostorov nujno potrebnih ob rojstvu, oskrbi ali razvoju novorojenčkov, porodnic in šolarjev.

Mislili smo, da bo Jan naše božično darilce, pa je moral na svet pokukati skoraj 8 tednov prej. Na Dan reformacije. S svojim prezgodnjim prihodom je reformiral naše življenje", z nasmeškom na obrazu svojo izkušnjo deli mamica, danes energičnega ter popolnoma zdravega fantiča.Pred dvema letoma mamica ni bila tako optimistična. Oba z mamico sta se namreč že v porodni sobi začela boriti za življenje in zmagala. In podobne zgodbe se prav vsak dan znova rojevajo v največji slovenski porodnišnici, ki pa žal nima vedno najboljših pogojev za opravljanje svojega poslanstva.

Člani Rotary Kluba Ljubljana 25 so z različnimi aktivnostmi za dober namen zbrali že preko 1 milijon evrov. Največ zbranih sredstev so namenili za nakup opreme ali prenovo prostorov nujno potrebnih ob rojstvu, oskrbi ali razvoju novorojenčkov, porodnic in šolarjev.

V letu 2016 so zavihali rokave in začeli veliko akcijo za popolno prenovo še enega pomembnega oddelka ljubljanske porodnišnice in sicer intenzivne porodne sobe porodnega bloka. Intenzivna porodna soba, ki zahteva visokotehnološko opremljenost, je odločujoči prostor v primeru kritičnih porodov. Je prostor, kjer se pod velikimi pritiski dogaja niz stresnih, nevarnih in ogrožajočih situacij. Je prostor, ki povečuje možnost preživetja novorojenčka in porodnice. Zato je tako zelo pomembno, da je to prostor, ki je, je ustrezno opremljen in urejen.

ZATO! igram košarko

Zato igram košarko je zadnji iz niza dobrodelnih projektov, ki zaključuje planirani nabor sredstev v znesku 120.000 eurov za prenovo intenzivne porodne sobe Porodnišnice Ljubljana. Športnemu druženju ob igranju ulične košarke se tokrat pridružuje Košarkarska zveza Slovenije. Tako bo v soboto 24. junija od 9h zjutraj naprej, ploščad pred Halo A BTC City, zaživela v športnem vzdušju mladih košarkarjev in košarkaric. Dogodek, katerega glavni namen je seveda zbiranje donatorskih sredstev, se bo opoldne nadaljeval v turnir rekreativnih trojk z bogatim spremljajočim programom.

KAKO lahko pomagam?

Projekt prenove intenzivne porodne sobe je finančno, tehnično in organizacijsko izjemno zahteven. Ocenjena vrednost projekta znaša 120.000€. Če ste med tistimi, ki vam je mar in lahko pomagate se odločite za enega od slednjih načinov:

  • ZATO5 na 1919
  • S sms ZATO5 poslanim na 1919 darujete 5 evrov.

Prijavite se na turnir

S prijavo na turnir in donacijo 200€ pridobite možnost poimenovanja ekipe in sodelovanja v odlični tekmi. V kolikor nimate svoje ekipe, ki bi jo donatorsko poimenovali, vam jo lahko zagotovijo. Vse informacije glede prijave ekip, pravil turnirja in načina donacij dobite na prijave@zato-pomagam.si.

Ponujajo donatorske pakete

V primeru višje donacije lahko zagotovijo primerno zahvalo na dogodku in v medijih.

Donacijo lahko nakažete na:

  • Rotary klub Ljubljana - 25, Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana
  • IBAN SI56 0201 9025 7674 787 pri NLB d.d.
  • Naziv akcije: »Intenzivna porodna soba«
  • Sklic: 00 2017
  • Koda SWIFT oz. BIC: LJBASI2X