Zaupajte.si: ponudba malega dela na enem spletnem mestu!

Zaupajte.si: ponudba malega dela na enem spletnem mestu! (foto: profimedia) profimedia
30. 6. 2016

Skupina slovenskih entuziastov se te dni lahko pohvali s prvim skupnostnim spletiščem v Sloveniji, na kateri je zbrana ponudba »malega dela« na enem mestu. Vsekakor gre za novost, ki so jo veseli in jo tudi pozdravljajo izvajalci osebnega dopolnilnega dela.

Ideja je zrasla iz osebne izkušnje, saj so se sami večkrat našli v situaciji, ko bi potrebovali zanesljivo osebo, ki bi znala in želela izvesti neko delo za razumno plačilo. Kot na primer: pomagati pri gospodinjskih delih, sprehoditi našega hišnega ljubljenčka, organizirati popoldansko zabavo ali rojstno-dnevno srečanje naših malčkov na našem domu, izvesti priključitev pralnega stroja, ki ga je prodajalec prijazno postavil pred vrata, izvesti kvalitetne prevode iz tujega jezika ali pomagati našemu potomcu z inštrukcijami. Tudi prevajalca iz tujega jezika včasih potrebujemo ali lektorja.

Kaj pa če potrebujemo oskrbo naše babice, ki je pravkar prišla iz bolnišnice? Kam naj se obrnemo v tem primeru? Kaj pa varstvo za našega malčka nekaj ur popoldne na našem domu? Kje bi našli ročno izdelane unikate, ponudnike čajev, gozdnih sadežev in podobno.

Ugotovili so, da je potrebno precej spretnosti, da najdete pravo ponudbo na spletu in da z nekaj kliki pridemo do zaupanja vrednega ponudnika. Ko so iskali take in podobne ponudbe na spletu, niso našli portala ali spletišča, ki bi bil namenjen objavam s področja osebnega dopolnilnega dela.

In so naredili posebno skupnostno spletišče zaupajte.si, ki je namenjeno ravno »malemu delu« oz. izvajalcem osebnega dopolnilnega dela.

Spletišče je plod slovenskega znanja, uporabljamo odprtokodne programske gradnike. Osnovna platforma je WordPress, ki so ga obogatili s posebnimi vtičniki. Aplikacija se samodejno prilagaja glede na operacijski sistem, kjer se izvaja. Prikazi so sicer nekoliko drugačni na osebnih računalnikih, mobilnih aparatih ali pametnih telefonih. Zadržijo pa enotni izgled in funkcionalnost.

Je storitev plačljiva?

V sedanji fazi so vse storitve brezplačne. Po preteku testno-pilotnega obdobja, ko se bo spletišče tudi »prijelo« med ponudniki in povpraševalci, potem bodo oglasi plačljivi. Celotni koncept je mišljen v obliki članarine. Na primer mesečna članarina (1 evro) bo omogočala neomejeno število oglasov ter dostop do številnih koristnih informacij vezano na osebno dopolnilno delo. Možno bo kupiti polletno članarino za neomejeno število objav (5 evrov) in celoletno članarino za neomejeno število objav (9 evrov).

Kaj je še prednost spletišča?

Prednost je vsekakor ta, da imamo podobno vsebino zbrano na enem mestu. Imajo na voljo enostaven iskalnik, kjer lahko iščemo po različnih kriterijih in kategorijah. Na voljo je tudi »hitri« iskalnik, ki ni obremenjen s slikicami in je vse podrejeno hitrosti vzpostavljanja kontakta med povpraševalci in ponudniki storitev in izdelkov. Na splošno so se trudili, da bi bilo spletišče čim bolj enostavno za uporabo in hitro glede izvajanja ter da se omogoči kontakt z nekaj kliki.

Aktivni so tudi na facebook-u: www.facebook.com/zaupajte.si