ZDA: Po 22 letih zapustila moža, ker je volil za Donalda Trumpa!

ZDA: Po 22 letih zapustila moža, ker je volil za Donalda Trumpa! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
8. 2. 2017

Da ima lahko izvolitev Donalda Trumpa za ameriškega predsednika usodne posledice tudi za zakonsko življenje, kaže zgodba Gayle McCormick iz Kalifornije, ki je po 22 letih zakona zapustila moža, potem ko je izvedela, da je glasoval za Trumpa.

McCormickovega, upokojena paznica v zaporu, je bila nemalo šokirana, ko je njen mož pred lanskimi novembrskimi predsedniškimi volitvami med kosilom prijateljem mimogrede omenil, da bo glasoval za Trumpa.

"Povsem me je šokiralo, da bi lahko glasoval za Trumpa," je dejala McCormickova, ki je priznala, da se je počutila izdano.

73-letna Gayle, ki sebe označuje za demokratko, ki se nagiba k socialistom, je dejala, da je to med njima odprlo stvari, ki jih dotlej ni poznala.

"Dojela sem, kako daleč sem šla v življenju in pristala na stvari, na katere, ko sem bila mlajša, ne bi nikdar pristala."

McCormickova se je zato odločila, da se loči od moža, njeno zgodbo povzemajo tuji mediji.

Skregani zakonci in prijatelji!

Tri mesece po predsedniških volitvah v ZDA, na katerih je Donald Trump premagal demokratko Hillary Clinton, so delitve in zamere med privrženci republikanske in demokratske stranke še vedno velike, ideološka prepričanja pa so se marsikje še zaostrila.

Po raziskavi inštituta Ipsos, opravljeni v prvih treh tednih januarja, je število tistih, ki so zaradi ameriških volitev tako ali drugače v sporu z družinskimi člani ali prijatelji, v primerjavi z oktobrom lani poraslo za šest odstotnih točk na 39 odstotkov, je izsledke povzel britanski časnik The Independent.