Zeleni kotiček, ki je navdušil Ano Lukner in Miss Slovenije 2014 Julijo Bizjak

16. 6. 2015

Domače, naravno, lokalno, slovensko. To je vodilo trgovinice Zeleni kotiček, ki je v sožitju in harmoniji z naravo zaživel v objemu blejskega ekološkega kompleksa Garden Village.

V majhni trgovinici z veliko dušo dajejo velik poudarek promociji slovenskega, saj verjamejo v domačo kakovost in delo lokalnih, domačih, slovenskih rok.

Kot je povedala vodja trgovine Maruša Črnivec, je ideja v kakovosti in vzajemnem zadovoljstvu: »Z nakupom lokalno pridelane prehrane bomo po eni strani poskrbeli za kakovost na naših krožnikih, po drugi pa spodbujali pridelovalce pri njihovem delu«.

Simpatična sogovornica, ki rada kuha in dobro je, sledi lastni izkušnji: »Eden največjih užitkov je kuhati iz sveže, pravkar nabrane zelenjave in začimb z domačega vrta. To veselje želim približati vsem tistim, ki te možnosti nimajo. In ker se mi zdi, da je lokalno najboljši približek domačemu, sem se povezala z lokalnimi in slovenskimi pridelovalci, ki bodo skrbeli za svežo sezonsko zelenjavo, suhomesnate in mlečne izdelke, med, čaje, začimbe, moko, piškote, potice, čokolado, žganja, sokove, vina in ostale dobrote.«

V Zelenem kotičku spodbujajo tudi k zmernemu nakupu hrane brez odvečne embalaže: »Z rinfuzno prodajo žitaric, fižola, kosmičev, orehov in suhega sadja bomo poskušali zmanjšati kopičenje vedno nove, okolju škodljive embalaže, vsak pa bo izbral le toliko hrane, kot jo dejansko potrebuje in porabi« pravi mlada Radovljičanka.

Blejski kotiček je primarno namenjen lokalnemu prebivalstvu iz okolice, ki ceni dobro, kakovostno in domače. Ker pa se trgovinica nahaja v turističnem resortu Garden Village, je to hkrati tudi odlična priložnost, da naše, slovensko, približamo tudi tujcem, ki so vedno znova navdušeni nad Slovenijo in slovenskim. V trgovinici pravijo, da turistov ne razvajajo le s prehrambnimi izdelki, temveč tudi z domiselnimi suvenirji iz lesa (uhani, verižicami, magneti), lectovimi izdelki, naravno kozmetiko ter drugimi drobnimi pozornostmi.

Trgovinico je obiskala tudi Ana Lukner, podjetnica, aktivistka, inspiracijska predavateljica in ustanoviteljica Anine zvezdice, ki sveti nad Slovenci in pomaga družinam v stiski. Blejska trgovinica jo je očarala s pozitivno energijo in srčnostjo: »Všeč so mi drobne pozornosti in bogat izbor domačih izdelkov. Kadar me bo pot zanesla na Gorenjsko, se bom z veseljem spet ustavila v Zelenem kotičku, ki me je navdušil s številnimi dobrotami.« Resort Garden Village Bled rada obišče tudi Miss Slovenije 2014 Julija Bizjak, ki se je z veseljem ustavila v Zelenem kotičku. Vesela je, da je trgovinica namenjena predvsem lokalnemu prebivalstvu, ki bo v Zelenem kotičku lahko našlo domače izdelke izpod Slovenskih rok.

Blejska Vasica Garden Village Resort je nastala kot popolnoma ekološko in inovativno zamišljen kompleks, pri gradnji katerega so uporabili izključno naravi prijazne materiale. Pot vodi med edinstvenimi lesenimi drevesnimi hiškami, ki se nahajajo med krošnjami dreves, šotori na lesenih pomolih, luksuznimi apartmaji in glamuroznimi šotori, ki jih med seboj povezujejo lične lesene poti, brvi in stopnišča. Na rodovitnih površinah pa z biodinamično metodo in predvsem z ljubeznijo pridelujejo sadje in zelenjavo, vasico pa krasijo številna okrasna in sadna drevesa, grmovnice in zelišča. S pridelki iz svojih vrtov oskrbujejo tudi restavracijo »Vrtnarija«, kjer postrežejo slovenske tradicionalne jedi s pridihom moderne kuhinje na mizah, ki jih krasi naravni pogrinjek, živo zelena trava. Da gre za turistični kompleks, ki izstopa iz povprečja, potrjuje tudi nedavno prejeta nagrada Snovalec 2014, ki jo podarja agencija Spirit Slovenija.

Več o blejskem Zelenem kotičku in vasici Garden Village je na voljo na spletnem mestu www.gardenvillagebled.com.