Želite več od običajne zobne paste?

28. 6. 2018 | Promocijsko sporočilo

Ste vedeli, da je kakovosten režim ščetkanja odločilen, saj nam pomaga ustaviti krvavenje dlesni in preprečiti težave z dlesnimi? Preberite več o pravilni tehniki ščetkanja in sodelujte v nagradi igri.

Večina ljudi misli, da pravilno umiva zobe, saj naj bi se tega naučili že v otroštvu. Vendar raziskave kažejo, da ni tako. Pri ščetkanju zob bodite nežni, saj agresivno ščetkanje in obrabljene zobne ščetke povzročajo poškodbe na zobeh in dlesnih.

Če med čiščenjem zob s ščetko ali nitko opazite kri, je to morda znak težav z dlesnimi. Če se težavi ne posvetimo, se lahko stanje poslabša, posledice pa so zadah iz ust, rdeče in otekle dlesni, umik dlesni in sčasoma celo izguba zob. 


Zobna pasta parodontax Complete Protection ima osem posebno zasnovanih prednosti za močnejše zobe in bolj zdrave dlesni. S fizično odstranitvijo bakterijskih zobnih oblog vzdolž roba dlesni zobna pasta parodontax pomaga preprečiti krvavenje in ohranjati tesnjenje med dlesnimi in zobmi, kar je pomembno za ohranjanje močnih ter zdravih zob in zaradi česar je zobna pasta parodontax pri odpravi vzroka krvavenja dlesni štirikrat učinkovitejša od navadne zobne paste.*

*Odstrani več zobnih oblog kot navadna zobna pasta po profesionalnem čiščenju zob in ščetkanju dvakrat dnevno. Trditev se ne nanaša na izdelek parodontax Whitening.

Pri ščetkanju ZOB se držite naslednjih korakov

  1. KORAK:  Ščetkajte zunanje površine vsakega posameznega zoba, zgoraj in spodaj, pri tem pa zobno ščetko držite pod kotom pritisnjeno ob linijo dlesni. Bodite metodični - ena največjih težav pri ščetkanju je, da ljudje izpuščajo dele ustne votline. Režim ščetkanja vam bo omogočil, da boste vsakokrat očistili prav vsak kotiček v vaših ustih.
  2. KORAK: Oščetkajte površine zob, namenjene žvečenju.
  3. KORAK: Zobe ščetkajte pod kotom - potegi naj bodo krožni ali v obliki elipse. Potegi v smeri nazaj in naprej lahko oslabijo površine na predelu korenine in obrabijo mesta vzdolž linije dlesni. Ko ščetkate, zobno ščetko držite obrnjeno navzdol proti dlesni pod kotom 45 stopinj, saj tako lažje očistite rob dlesni. Bodite še posebej pozorni na predel, kjer se vaši zobje stikajo z dlesnimi - s ščetkanjem skrbno odstranite zobne obloge s predelov okoli dlesni ter z mest med zobmi. Ščetkanje kombinirajte z uporabo ustne vode in zobne nitke, saj boste tako lažje nadzorovali kopičenje zobnih oblog.
  4. KORAK: Enak postopek uporabite pri ščetkanju notranjih površin zob. Za čiščenje notranjih površin prednjih zob, zobno ščetko držite v navpičnem položaju, ter naredite nekaj krožnih potegov s prednjim delom zobne ščetke.
  5. KORAK: Na koncu ščetkajte še jezik, da osvežite dah in iz ust odstranite bakterije.