Kislemu zelju obvezno dodajte eno posebno sestavino: hitreje se kisa, ne pokvari se, pa tudi okus bo veliko boljši

5. 12. 2024
Kislemu zelju obvezno dodajte eno posebno sestavino: hitreje se kisa, ne pokvari se, pa tudi okus bo veliko boljši (foto: Profimedia)
Profimedia

Ste to že poskusili? Ne bom vam žal, saj bo okus božanski.

Kislo zelje imenujemo »superhrana«, ker je bogato s številnimi vitamini, predvsem vitaminom C. Poleg tega vsebuje tudi vitamine A1, B1, B2, B3, B6, B12, K in E. Poleg tega je bogato tudi z minerali, kot so kalcij, fosfor, kalij, magnezij, železo.

Če zelje kisamo doma, je zelo koristno vedeti, katera živila lahko izboljšajo njegov okus, a tudi preprečijo, da bi se pokvarilo. Gre za hren. S hrenom lahko pospešimo kisanje, preprečimo kvarjenje in izboljšamo okus kislega zelja. Dodamo lahko pest koruze, če želimo, da se kislo zelje zlato rumeno obarva. Ljubitelji pikantnih okusov lahko dodajo feferon. Tudi lovorjev list je dobra ideja.

V kad lahko dodate vrečke s sesekljanim in nasoljenim zeljem. Vrečke naj bodo preluknjane, da slana voda kroži. Treba jih je vtakniti med glave zelja in z njimi napolniti prostor. Tako boste iz istega lonca dobili tudi narezano zelje.

Preberite še: 

Ta kovanec se prodaja za 35.000 evrov. Ali ga imate doma?

Upokojila se je podgana, ki je rešila na tisoče ljudi