Ženske, ki imajo čudovito sijoče lase, uporabljajo TO sestavino - ne boste verjeli, za kaj gre (ja, imate jo doma!)

Ženske, ki imajo čudovito sijoče lase, uporabljajo TO sestavino - ne boste verjeli, za kaj gre (ja, imate jo doma!) (foto: Profimedia) Profimedia
23. 5. 2023

Ah, le katera si ne želi čudovito bleščečih, zdravih in sijočih las? Če poznate en trik, lahko to dosežete tudi vi!

Ne boste verjeli, za kaj gre! Rešitev je preprosta: tudi vi odvečno vodo, v kateri ste oprali ali kuhali riž, preprosto zlijete v odtok? V nadaljevanju preverite, kaj naredite namesto tega. Ste kdaj brali ali slišali za kitajsko vasico Huang Luo? 

Preberite še: Kaj se zgodi, če pred spanjem popijemo kozarec tople vode

V njej živijo ženske, ki slovijo po svojih čudovitih, sijočih in dolgih laseh. Večinoma si jih postrižejo samo enkrat v življenju - ko dopolnijo 18 let. To naredijo na posebni slovesnosti, nato pa si lase pustijo rasti. In kakšna je skrivnost njihovih krasnih las?

Odgovor se glasi: Riževa voda!

Lase operejo oziroma namočijo v vodi, v kateri se je kuhal riž, ki ji dodajo še nekaj drugih organskih sestavin. Mešanico najprej zavrejo v loncu in prelijejo v emajlirano skledo ali vedro. Nato z lesenim glavnikom vodo nanašajo na lase, od korenin pa vse do konic. Ta metoda naj bi bila razlog za njihove sijoče lase in tudi, da te ostanejo črne kot oglje tudi v starosti. 

Kaj vsebuje voda, v kateri ste kuhali riž?  

Kot je za revijo Stylebook povedala strokovnjakinja, certificirana ekotrofologinja, »riž vsebuje vse vitamine B skupine, razen vitamina B12. Vitamini so ključni za lepo kožo, močne lase in močne nohte.« Ta motna tekočina pa vsebuje tudi številna druga pomembna hranila, kot so vitamin E, magnezij, cink in antioksidant inozitol, ki velja za pomlajevalca las. Namig: največ hranljivih snovi je v luščini, zato je rjavi riž boljši od belega. 

Morda vas zanima tudi spodnji podcast z Indiro Ekić:

"Vedela sem, kaj me čaka, ko bom šla v Super par. To je resničnostni šov. Slovenci to najraje gledamo in najraje komentiramo. To je naš nacionalni šport. Pričakovala sem, da se bo ogromno ljudi obregnilo v mojo težo, ker so me vsi spremljali v The Biggest Loserju. Vedo, kakšno transformacijo sem naredila, opazno je tudi, da sem se zdaj zredila. Pričakovala sem, da bo kakšen napad na Matica, ker je osebni trener, kako se lahko partnerica osebnega trenerja zredi. Kako že pravijo? Kovačeva kobila je vedno bosa. Ali je zaradi tega on slab trener? Ni," je pojasnila.

Več o Indiri, sodelovanju v resničnostnih šovih, zaroki in poroki z njenim izbrancem Maticem Kolencem, soočanju z opazkami glede njenega videza in blagovni znamki, izveste z ogledom nove epizode Metropolitanovega podkasta Ob skodelici kave. Se poslušamo?