Zgodba ženske, zaradi katere je Kim Kardashian obiskala Donalda Trumpa

Zgodba ženske, zaradi katere je Kim Kardashian obiskala Donalda Trumpa (foto: Profimedia) Profimedia
31. 5. 2018

Javnost je presenetila novica, da je zvednica resničnostnih šovov Kim Kardashian obiskala ameriškega predsednika Donalda Trumpa, s katerim sta se pogovarjala o reformi zaporniškega sistema.

Kim se je zavzela za 63-letno mamo, babico in prababico Alice Marie Johnson, ki je bila leta 1996 obsojena na dosmrtno zaporno kazen zaradi trgovanja z mamili. V zaporu je že 21 let.

Njena hčerka Tretessa Johnson je začela s peticijo za pomilovanje mame in ob tem poudarila, da se je življenje njihove družine za vedno spremenilo, ko je bila Alice obsojena. Pojasnila je, da je mama izgubila službo in je postala "telefonska mula" oziroma je služila kot zveza med velikimi dobavitelji in uličnimi preprodajalci mamil. S tem je prvič v življenju prekršila zakon. Pred tem je imela Alice lepo življenje - poročila se je z ljubeznijo iz mladih let, imela sta pet otrok. Sedem let je delala kot menadžerka v FedExu. Potem pa je naenkrat vse šlo navzdol - leta 1989 se je ločila, ostala je brez službe, največji udarec pa je bila smrt sina v prometni nesreči.

"Nobena mama ne bi smela pokopati svojega otroka. To je bilo veliko breme, ki ga nisem mogla prenesti. Hočem, da je jasno, da priznavam svoje napake," je Alice dejala za CNN. Ker ni vedela, kako bo preživela, je sprejela napačno odločitev in se povezala z dilerji. Dejala je, da ni mogla dovolj hitro dobiti službe, da bi skrbela za družino. Počutila se je poraženo in se podala na pot hitrega zaslužka.

Podporo za mamino pomilostitev je Tretessa začela zbirati še v času, ko je bil predsednik ZDA Barack Obama. Ker je ni pomilostil, je družina nadaljevala z bojem. Pred kratkim je primer pritegnil pozornost Kim Kardashian, ki se je pri Ivanki Trump in njenem možu Jaredu Kushnerju pričela zavzemati za to, da predsednik ZDA razmisli o pomilostitvi Alice.

"Alice ima štiri otroke, šest vnukov in enega pravnuka. Njena dosmrtna kazen ne bo koristila družbi," poudarja Tretessa. Kim Kardashian upa, da bo Trump pomilostil Alice. Ameriški mediji poročajo, da se je dogovorila za še en sestanek z Ivanko Trump in Jaredom Kushnerjem, na katerem se bodo pogovarjali o tej temi.

Priporočamo