Ne skrbite, ruska kuharica Julia Arkhipova je delila nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo v pomoč.
Če pripravljate nadev za torte in pite ali omako, je pomembno, da ga pripravite pravilno, pri tem pa vam bodo pomagale sestavine, ki jih že imate doma.
Ruska kuharica Julia Arkhipova svetuje, s katerimi sestavinami zamenjati moko, ne da bi spremenili okus. In gre za gorčico v prahu in želatino.
Če se odločite za uporabo gorčice v prahu, te seveda ne gre uporabiti za zgostitev sladkega nadeva, temveč samo za omako. To storimo tako, da proti koncu kuhanja dodamo omaki gorčico v prahu ali navadno gorčico in vse skupaj dobro premešamo. Ne le, da se bo omaka zgostila, bo tudi boljšega okusa.
Če se odločite za želatino, jo lahko uporabite tako za omako kot za nadev. Proti koncu priprave enostavno dodaje še želatino, vendar naj bo te zelo malo. Če bi jo namreč dodali preveč, bi na koncu lahko dobili žele namesto omake, še piše Krstarica.
- Preberite si tudi: To so najpogostejše napake, ki jih delamo pri kuhanju kave in pokvarijo njen okus
Novo na Metroplay: Perica Jerković o družinskih trenutkih, delu komika in čisto prvem nastopu