Tako lahko zgostite omako ali nadev brez moke (svetuje ruska kuharica)

10. 3. 2025
Deli
Tako lahko zgostite omako ali nadev brez moke (svetuje ruska kuharica) (foto: profimedia)
profimedia

Ne skrbite, ruska kuharica Julia Arkhipova je delila nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo v pomoč.

Če pripravljate nadev za torte in pite ali omako, je pomembno, da ga pripravite pravilno, pri tem pa vam bodo pomagale sestavine, ki jih že imate doma.

Ruska kuharica Julia Arkhipova svetuje, s katerimi sestavinami zamenjati moko, ne da bi spremenili okus. In gre za gorčico v prahu in želatino.

Če se odločite za uporabo gorčice v prahu, te seveda ne gre uporabiti za zgostitev sladkega nadeva, temveč samo za omako. To storimo tako, da proti koncu kuhanja dodamo omaki gorčico v prahu ali navadno gorčico in vse skupaj dobro premešamo. Ne le, da se bo omaka zgostila, bo tudi boljšega okusa.

Če se odločite za želatino, jo lahko uporabite tako za omako kot za nadev. Proti koncu priprave enostavno dodaje še želatino, vendar naj bo te zelo malo. Če bi jo namreč dodali preveč, bi na koncu lahko dobili žele namesto omake, še piše Krstarica.

Prstan princese Anne, ki je ukradel vso pozornost. Zakaj je tako poseben
Ali veste, katera jajca so najbolj zdrava za uživanje?

Novo na Metroplay: Perica Jerković o družinskih trenutkih, delu komika in čisto prvem nastopu