Popraznična dieta za učinkovito hujšanje: Napitek iz samo 2 sestavin, ki zmanjša apetit, topi kilograme in pospešuje presnovo

Popraznična dieta za učinkovito hujšanje: Napitek iz samo 2 sestavin, ki zmanjša apetit, topi kilograme in pospešuje presnovo (foto: Profimedia) Profimedia
28. 12. 2021

Rešite se kilogramov na ta preprost, a učinkovit način.

Čez praznike se je težko ustaviti, ko se mize šibijo pod dobrotami, zato ni nobeno presenečenje, ko je po prazničnih pojedinah številka na tehtnici za kak kilogram višja. Zato hoče marsikdo izgubiti odvečne kilogramčke - za to pa obstaja preprost recept.

Gre za pravzaprav zelo preprost napitek iz sestavin, ki jih zagotovo že imate doma. Sestavljen je iz samo 2 sestavin in lahko pomaga pri uravnavanju počasnega metabolizma, pospeši delovanje črevesja, vam pa s tem zagotovi izgubo kilogramov in izboljšanje fizičnega počutja. Napitek prav tako zavira željo po sladkem in nenadne napade lakote.

Vse, kar potrebujete za pripravo tega napitka, sta kozarec jogurta in žlička cimeta. Ti dve sestavini dobro premešamo in napitek je pripravljen. Za tiste, ki se od svojega napitka želite še več, pa lahko po želji dodate chia semena, ki bodo odlično poskrbela za vašo prebavo in vas obenem še dobro nasitila. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Malin | goodeatings.com (@goodeatings)

Vsako jutro na tešče popijte en kozarec in kmalu boste opazili spremembe na vašem počutju in izgledu, vendar pa nikakor ne pozabite na redno telesno aktivnost in zdravo, uravnoteženo prehrano. Ne pozabite na uživanje zelenjave, zlasti tiste, ki je bogata z vodo. 

Ugotovljeno je bilo, da cimet uspešno znižuje raven sladkorja v krvi, ne da bi spodbujal prekomerno izločanje inzulina, ki je pomemben dejavnik za uspešno hujšanje. Redna stimulacija izločanja inzulina pospešuje izgubo maščobe v telesu. Po mnenju strokovnjakov bo uporaba cimeta nadzorovala izločanje inzulina, kar bo omogočilo uspešno in pospešeno izgubo maščobnih oblog. Ne pozabite tudi, da cimet zvišuje vašo telesno temperaturo, kar močno pospešuje vaš metabolizem. Prav tako pa je odlično sredstvo za zniževanje holesterola v krvi.

Jogurt pa je odlično sredstvo za izboljšanje prebave in pomoč pri sindromu lenega črevesja. Kaj pravite, boste preizkusili ta čudežni napitek?

Fotografije: Instagram/@sannevloet 

Preberite več na Elle.si