Znanih je deset finalistov Briške poroke! Med njimi sta tudi Miha Vodičar in Kristina Pangos!

Znanih je deset finalistov Briške poroke! Med njimi sta tudi Miha Vodičar in Kristina Pangos! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
2. 4. 2018

Goriška Brda so ena izmed vse bolj prepoznavnih poročnih destinacij v Sloveniji. K temu je pripomogla tudi prireditev Briška poroka, ki jo bodo letos pripravili že sedmič zapored. Na letošnjo prireditev se je prijavilo 46 parov, med njimi so bili tudi štirje pari iz tujine. Na Briški poroki se bosta letos poročila Miha Vodičar in Kristina Pangos.

Tudi tokrat smo imeli zelo težko nalogo, saj so bili pari, ki so se prijavili, zelo izvirni, z zanimivimi zgodbami in veliko željo po poroki prav v naših Brdih. Vsekakor nas to zelo veseli in spodbuja, da nadaljujemo s projektom, ki je bil zasnovan s ciljem promovirati Brda kot eno najlepših poročnih destinacij. Po dolgem premisleku smo se le odločili in izbrali letošnji zmagovalni par, s katerim bomo ustvarjali novo ljubezensko pravljico," je o izboru zmagovalnega para povedala direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Samec Novak.

Med prijavljenimi pari so izbrali deset finalistov. Ljubljančana, 27-letna Kristina in 30-letni Miha sta komisijo prepričala predvsem z izvirnostjo, iskrenostjo in željo po poroki v Brdih.

"Kristina in Miha sta navdušena nad Brdi predvsem zaradi zavedanja, ki ga tu imamo do okolja, do ohranjanja kulture za vse obiskovalce in naslednje generacije. Navdušuje ju tudi mir in neverjetno okolje za polnjenje baterij. Oba delujeta kot mentorja in z veseljem podpirata projekte z dobro zgodbo. Verjameta, da bi s sodelovanjem pri projektu Briška poroka pripomogla k prepoznavnosti znamke Brda in Briške poroke ter vsem partnerjem omogočila, da na najboljši način predstavijo svoje produkte oziroma storitve," je še povedala Samec Novakova.

Letošnja Briška poroka bo potekala na Dobrovem v sklopu Praznika češenj 9. junija.

Med letošnjimi prijavljenimi pari so bili tudi tuji - dva nizozemska ter danski in italijanski par. Kot je za STA povedal briški župan Franc Mužič se je za poroko v Goriških Brdih v lanskem letu odločilo preko 60 parov, nekateri so prišli tudi iz tujine.

"Tu se poročajo pari iz evropskih držav, poročil pa se je tudi že par iz Amerike. Najbolj pa se spomnim neke škotske poroke, ko sem bil kot matičar na poroki edini moški v hlačah," je v smehu povedal Mužič.

Poroka v Brdih je nova posebna ponudba, ki jo v zadnjih letih izkoriščajo predvsem pari iz različnih delov Slovenije. Ti se v Brdih ne le poročijo, pač pa ostanejo tam še kakšen dan ali dva. Prav zato bodo tovrstno ponudbo razvijali še naprej, saj se zavedajo, da Brda ne morejo nuditi neke masivne turistične ponudbe.