Znanost je našla za ženske popolnega moškega - preverite, če ste to vi

Znanost je našla za ženske popolnega moškega - preverite, če ste to vi (foto: profimedia) profimedia
4. 3. 2015

Ah, ta znanost. Poslala nas je na Luno, ozdravila neozdravljive bolezni, zdaj pa pod mikroskop tišči še ljubezen. Z zadnjimi rezultati se hvalijo, da so specificirali moškega, s katerim bodo ženske najbolj zadovoljne.

1. Ima brado ali vsaj močnejše neobrito strnišče

Opaznejše neobrito obrazno dlačevje je po besedah znanosti najbolj privlačno za ženske - torej, manj se brijete, bolje vam bo šlo pri lovu za dekleti. Polno brado naj bi ženske celo asocirale z moškim, ki bo dober oče, pripravljen da zaščiti in investira v potomce. Brada naj bi se obenem enačila s plodnostjo in možatostjo.

Zanimivo, da je ta točka v nasprotju z anketo, ki jo je opravila znamka Gillette - oni so kakopak odkrili, da ženske najbolj privlačijo do gladke kože obriti moški. To nas spomni na nekoliko vprašljivo raziskavo, ki so jo pred časom objavili na Univerzi v Pennsylvaniji, kjer so ugotovili, da moški s pobritimi glavami delujejo bolj dominantno. Pozabili pa so omeniti smešno naključje, da je Alfred Mannes, vodja te raziskave, plešast.

Vseeno torej premislite dvakrat, preden vse britvice zalučate v smeti. 

2. Ni visok

Znanost je v enem zamahu pokončala fantazijo visokega, temnega in postavnega moškega. Očitno so moški bili po nepotrebnem nevoščljivi Antoniu Banderasu, Georgu Clooneyu in vsem košarkašem na svetu. Ženske se morajo očitno izogibati temu klasičnemu formatu moškega in naj pri iskanju optimalnega partnerja raje pogledajo nekoliko navzdol, saj bodo bojda bolj srečne z moškim, ki je nižje rasti.

Analizirali so namreč več kot 5000 družin in združili podatke raziskav zadnjih petdeset let, da so prišli do zaključka, ki trdi, da nižji moški opravljajo več gospodinjskih opravil, imajo boljši zaslužek in je manj verjetno, da bodo težili k ločitvi. Odločitev je torej jasna, ker le katera ženska ne bi želela takoj skočiti v objem moškega, ki tedensko opravi 58 minut več gospodinjskih opravil od povprečja.

3. Ni privlačen

Najbolj uspešna naj bi bila tista razmerja, v katerih je moški manj privlačen od ženske. To pa zato, ker moški višje cenijo videz, zato bodo srečnejši, če so ujeli dekle, ki si jo upajo pokazati v javnosti. Na drugi strani pa ženske v dolgoročnih razmerjih iščejo predvsem podporo partnerja.

Prav podporo pa imajo od grdega, malega gospodinjca zagotovljeno, saj bo storil vse, da obrži svojo lepo ženičko. Se pa pri vsem tem skriva še en zanimiv bonus - sodeč po članku s področja evolucijske biologije naj bi privlačni moški imeli v povprečju slabšo kvaliteto sperme. Zakaj statistika kaže na takšne rezultate sicer ne vedo, predvidevajo pa, da je razlog v nivoju testosterona. Ja, lepši moški imajo očitno manj testosterona.

4. Ima dobre odnose s starši

Študije so namreč odkrile povezavo med izrazito turbuletno adolescenco in nesrečnimi zakoni. Seveda si lahko mislimo, da moški, ki so odraščali v nesrečnih družinah, niso ravno programirani za ustvarjanje srečnega okolja. Problematični najstniki naj bi tako tudi v odraslih letih imeli več težav in naj bi težje shajali v odnosih. Za ženske, ki že iščete izbranca po teh karakteristikah, pa še ta podatek - če ima dober odnos z vsaj enim staršem, naj bo to z mamo. Otroci, ki so bili bolj navezani na mamo, se namreč kasneje, ko so v razmerju ali poročeni, s partnerjem običajno manj prepirajo.

5. Je velik jedec

Naj vas ne skrbi maščevje, ki se nabira okoli trebuha - morda je ključ do srečnega razmerja. Odkrili so namreč, da so ženske srečnejše v razmerjih, kjer ima moški višji indeks telesne mase kot ženska. In seveda obratno, ampak to verjetno ni potrebno posebej poudarjati. Pri tem sama številka kilogramov ne igra ključne vloge, pomembno je le, da je moški težji od ženske. Torej, ni pomembno koliko tehtate, le koliko tehtate v razmerju do vaše partnerke.