Znanost pravi, da so kosmati moški boljši življenjski partnerji

Znanost pravi, da so kosmati moški boljši življenjski partnerji  (foto: profimedia) profimedia
25. 3. 2015

Bili so časi, ko se je pri moških cenila košata brada, ko so bila poraščena prsa privlačna in ko večinski del moške populacije še ni poznal termina "metroseksualec". Te časi so minili. Prišli so brivniki za vse kotičke njegovega telesa, da je lahko posmukan do zadnje dlake. A znanost pravi, da kosmato sploh ni slabo.

1. So pametnejši

Doktorji, znanstveniki in geniji so pod svojimi belimi haljami verjetno bujno poraščeni. Raziskave namreč kažejo, da je količina telesnega dlačevja povezana z inteligenco. Za dodatno potrditev so pripravili celo študijo, v kateri so pregledovali člane kluba Mensa (članstvo je pogojeno z inteligenčnim količnikom nad 140) in ugotovili, da je večina najbolj inteligentnih moških imela poraščene prsi in hrbet. 

Med izredno inteligentnimi moškimi, ki so bili tudi precej poraščeni, so v študiji omenili Robina Williamsa, Petra Sellersa, Charlsa Darwina in šahista Garrya Kasparova. Seveda to pravilo ne drži vedno - kot so omenili v študiji, se med geniji najdejo tudi takšni, ki niso (bili) okrašeni z bogato poraščenostjo. Eden takšnih je bil npr. Albert Einstein.

2. So duhoviti

Čeprav to nikakor ni znanstveno potrjeno (morda uradno študijo še pripravljajo), pa so do tega zaključka prišli preprosto s štetjem kosmatih komikov - Will Ferrell, Jonah Hill, Seth Rogen, Robin Williams, Jim Gaffian, Zach Galifianakis, itd. - in na hitro, čez palec, zaključili, da so kosmati ljudje očitno tudi zelo duhoviti. 

3. So možati

Več dlak, več testosterona. Tom Jones je zatorej prava testosteronska bomba. Poraščenost tudi ne odvrača žensk, kot danes radi mislimo. Kar 54 odstotkov žensk namreč preferira moške, ki niso popolnoma obriti. Za poraščenost kje drugje pa - naj bo urejena. 

4. So samozavestni

Le kdo je bolj samozavesten, kot močno poraščen moški, ki se ponosno sprehaja po plaži? Milenijski moški danes tega ne bodo dovolili - kar 57 odstotkov že pridno brije svoja telesa. Iz tega povprečja lahko moški izstopa le, če je popolnoma pomirjen s svojo kosmato podobo.