Ana Maria Mitič: Horoskop kaže, da je radovedna in zabavna

Ana Maria Mitič: Horoskop kaže, da je radovedna in zabavna (foto: arhiv Lea) arhiv Lea
Vir: Lea
22. 4. 2017

S Saturnom v Škorpijonu je večkrat zelo skrivnostna in usmerjena v pozitivne rešitve.

Opazna in aktivna

Njeno Sonce je v Ovnu, zato je predvsem odločna, opazna in temperamentna oseba, ki vsekakor zažari in zasenči marsikoga, ko vstopi v prostor. Njena pot do visoke izobrazbe je nekoliko lažja. Hitro dojema dejstva in z lahkoto se znajde v vsakih okoliščinah. Njen um je zelo prodoren. Najraje je neodvisna in potrebuje veliko svobode. Če ji nekdo postavlja meje, ki zanjo niso sprejemljive, lahko celo agresivno odreagira.

Pri izražanju je odločna in si pomaga s svojim odličnim igralskim nastopom. Izvrstno zna pripovedovati zgodbe in uživa v nastopih vseh vrst. Že v mladosti je rada nastopala in se postavljala pred drugimi. Ima veliko ustvarjalnih idej, zato tudi pri svojem delu potrebujete veliko svobode, ki ji dopušča izraziti ustvarjalnost na najboljši način. Slabo se počuti, če drugi njene sijajne ideje spregledajo. Pravzaprav se sploh ne ukvarja s tem, kaj bo počela, ampak preprosto počne tisto, kar ji pade na pamet. Potrebuje veliko svobode, ki ji omogoča, da počne stvari, ki jih ima rada, in to v trenutku, ko to začuti.

Delovna in trdna

Mars ima v Biku, kar pomeni, da je poslovno in finančno vedno osredotočena na bistvo. Delovna vnema, zagnanost in motivacija zanjo niso tuje besede. Je mirna in uglajena, navadno bolj tiha in zadržana. Je varčna, vendar ne skopa in se rada prepušča posvetnim užitkom.

Precej trdega razmišljanja počasi sprejema novosti, še zlasti če to spreminja njen skrbno zgrajeni svet. Prav zaradi tega ni sposobna sprejemati naglih odločitev in se počuti zelo utesnjeno, kadar je postavljena pred konkretno dejstvo. Ko nekaj sprejme ali se kaj novega nauči, ima to zelo trdno zasidrano v svojem spominu in ne pozabi niti najmanjše podrobnosti. V njej je nekaj domačega, nekaj prijaznega, zaradi tega jo imajo ljudje radi. Je dobrega srca. Dom je prostor komunikacij. Ves čas se trudi, da bi ji prijatelji zaupali svoje skrivnosti.

Globoka in nekoliko naivna

Z Luno v Ribah je včasih prava čustvena razvalina. Kljub temu da je sposobna globoke ljubezni, je lahko na tem področju večkrat neuslišana ali nesrečna. Spolno zadovoljstvo, obarvano z nežnostjo in romantiko, je zanjo prvotnega pomena in tega se mora tisti, ki vstopa v čustveni odnos z njo, zavedati.

Po drugi strani pa je zelo pomembno, da odnos ni zgolj spolne narave. Prijateljstvo olajša reševanje težav med njo in ljubljeno osebo, kadar se pojavijo. Nima iluzij glede kontroliranja življenjskega toka reke. Njeni interesi so preveč osebni, da bi ji dovolili svobodno preiti v ta glavni tok. Zaradi tega je njena lastnost, da kot vrtinec v potoku pritegne tisto, kar želi, v svojo lastno tirnico, drugo pa prepusti, da teče mimo nje. Glede na to, da je notranje šibka, lahko hitro pade pod vplive drugih, prej ko se tega sama sploh zave.

Hrepeni po čustveni svobodi

Jupiter v Vodnarju kaže na močno željo po drugačnem, nenavadnem življenju. Brez sprememb postane nervozna, brez potovanj je njeno življenje prazno in zveza brez vzponov in padcev jo kmalu začne dušiti. Ima zelo dobre miselne sposobnosti, vendar je nagnjena k slabosti, da v vsem pretirava. Nenehno vse preverja in zlepa ne verjame v nič, česar v mislih ni premlela.

Obožuje potovanja in učenje. Rada bi odkrila smisel življenja in velike stvari, o katerih sanjari. Prijateljstvo je izjemno pomembno zanjo, verjetno celo bolj kot ljubezen in romantika. Da bi bila srečna, mora biti izbrana oseba njen najboljši prijatelj, ki jo opogumlja pri navdihih in idejah. Potrebuje tudi veliko čustvene svobode in mobilnosti. Rada ima zdravo prehrano, ker rada skrbi zase, za svoje telo in um. Je tudi širokega in odprtega duha, še posebej kadar gre za doživljanje novih gurmanskih doživetij in užitkov in za eksotične kuhinje.