Astrološki profil Tine Gorenjak: Velik pomen pripisuje potrebi po svobodi

Tina Gorenjak (foto: Foto: Arhiv Pop Tv) Foto: Arhiv Pop Tv
11. 4. 2021

S Soncem v znamenju raka je Tina nežna, previdna, mirna in diskretna, nagnjena k sprejemanju vtisov in občutkov drugih ljudi. Ljudje, ki očitno ne razumejo dojemanja in čutnega delovanja, Tino pogosto obtožujejo, da je občutljiva.

Drugi želijo jokati na njenih ramenih, ker je tako zelo sočutna, vendar jo lahko to vznemiri, saj ima dovolj dela sama s sabo. Tina ne izpusti skoraj ničesar, niti svojih globokih čustev niti preteklosti. Vedno razume vsa stališča in jih skuša povezovati v celoto. Njena lupina jo zaščiti tik pred tem, ko bi lahko zapadla v težave in takrat se njena občutljivost prevesi v iskanje najbolj lahkotnih rešitev.

S kvadratom med Soncem in Uranom Tina velik pomen pripisuje neodvisnosti in potrebi po svobodi. Ne sprejema nobenih omejitev ali ovir. S svojo ekscentričnostjo lahko pretirava.

Luna se v Tinini natalni karti nahaja v dvojčkih, zato je njen intelekt zelo ostre narave. Z lahkoto se prilagodi vsem situacijam in različni družbi. Velikokrat pozablja, koliko je vredna in kaj si v resnici zasluži, saj je tako obremenjena s hitrim tempom, klepetanjem in s težavami drugih, da enostavno pozabi nase. Kreativnost je Tini položena v zibelko, njene najboljše prijateljice so abstraktne slike, ki imajo zanjo čisto poseben pomen. Spretno se zna izogniti dolgočasnim in nezanimivim pogovorom. Sposobna je odlično ocenjevati in ima dober spomin. Z lahkoto se izraža in ima odličen talent za učenje tujih jezikov.

S konjunkcijo med Luno in Venero je Tina prikupna, ljubezniva in prilagodljiva. Z otroki je močno povezana in hrepeni po domačem urejenem ognjišču, ter ugodnem ozračju. Prijateljstva sklepa lahkotno, strast pa je nekoliko v ozadju. Njeno življenje se giba izven meja običajnega, z mnogimi spremembami in znanjem, pridobljenim na podlagi življenjskih izkušenj. Šesti čut je močno razvit, rada je obkrožena z originalnimi ljudmi in umetniki. Spodbujanje primarnih instinktov ima ogromen vpliv na njeno življenje.

Tinin Merkur se nahaja v znamenju leva, zato se z lahkoto v poslovnem svetu sooča s pritiski in je sposobna prevzeti kakršnokoli naporno delo. Odlikujejo jo ambicioznost, iskrenost, lojalnost ter prijateljski pristop. Vedno je dobre volje, razpoložena in ima odličen občutek za organizacijo in vodenje.  Za Tino je izjemno pomembno, kakšen vtis pusti pri drugih. Tisti, ki jo dobro poznajo, se zavedajo, da želi vedno biti v središču pozornosti.

Konjunkcija med Merkurjem in Marsom ji podarja hiter um, hitre reflekse in oster jezik. Ti atributi so idealni za hitro sprejemanje odločitev v trenutkih negotovosti, medtem, ko se drugi obotavljajo. Odlične sposobnosti razpravljanja ji omogočajo, da se poteguje ne samo zase, temveč tudi za pravice drugih. S svojo živahno inteligenco in energijo se zna prebiti v srce bistva.

Z Venero v dvojčkih je Tina sposobna hitre komunikacije. Zanima jo vse, iz dneva v dan se njene želje spreminjajo. Prepričana je, da je vsa modrost v daljavah, v novih izzivih in pustolovščinah vseh vrst. Vsako ukvarjanje s podrobnostmi jo dolgočasi, zato se mu z velikim veseljem izogne. Potrebuje intelektualen odnos, ki ji ponuja dovolj neodvisnosti in širine. Ima odličen dar govora, prefinjen, obarvan s svežino in novimi idejami.

Konjunkcija med Venero in Saturnom nakazuje, da je zelo trdna oseba. Varčna, rezervirana, vedno bolj v ozadju delovanja, se bori za resnico in pravico. V ljubezni so njena čustva iskrena in globoka, saj nikoli ne igra na karto neiskrenosti in je v odnosih zvesta tudi kot prijateljica. Neustavljivi šarm in romantičen pristop jo naredi nepozabno ljubimko.

S pozicijo Marsa v levu je Tina direktna pri govoru in pisanju, dejavna in samozavestna pri delu in pri izpolnjevanju svojih obveznosti. Brez strahu strmi naprej in je sposobna prevzeti vodilno pozicijo. Premore čast in smisel za odgovornost. Velika moč ji omogoča, da vedno ustvari, kar si zamisli. Lahko zažene velike projekte in jih popelje do konca zelo uspešno, zanje pa vsekakor požanje nagrado. Rada ima odgovornost in težje naloge, ki jih obvladuje s polno paro. Jupiter v kozorogu poudarja iskrenost, zvestobo in iznajdljivost. Zmožnost kompromisa bo uresničila njene cilje in pridobila podporo, ki je potrebna za izpolnitev njenih ambicij.

S pozicijo Saturna v dvojčkih komunikacija služi kot simbol previdnosti in odgovornosti v smeri doseganja določenega cilja. Tina je pametnih in treznih misli, vendar malce nemirna. Morala bi se naučiti živeti bolj častno in se izogibati površnim in praznim medsebojnim odnosom. Uživa v učenju, kar ji pomaga nadzorovati nemirno naravno. Pričakovana je čim višja intelektualna raven, če je v zatonu, se težko dvigne in usmeri k sreči. Veliko bere, piše in se izraža, vendar se globine običajno ne dotika. Sprejemanje odgovornosti zavira ozkost razmišljanja in podcenjevanje lastnih mentalnih sposobnosti.

Sekstil med Neptunom in Plutonom ji prinaša globoke duhovne preobrazbe. S tem tranzitom je običajno, da se loti duhovne poti odkrivanja same sebe, z namenom, da najde globlji pomen svojega življenja. Sanje in upanje za prihodnost se bodo skozi življenje precej spremenile. Morda bo spoznala, da so nekatere stvari, za katere je delala, nedosegljive ali je preprosto ne zanimajo več.

Pripravil: Horoskop.si