Če je le mogoče, tega ne delajte v času retrogradnega Merkurja

13. 10. 2020
Deli
Če je le mogoče, tega ne delajte v času retrogradnega Merkurja (foto: Pixabay)
Pixabay

Zgodi se trikrat do štirikrat na leto in nekatera astrološka znamenja bodo čutila njegov vpliv. Če ste Oven ali Rak, najbolj občutljivi na ta planetarni dogodek, je tule nekaj preživetvenih nasvetov.

Ker bolniških listov za primere slabo naravnanih planetov (še) ne izdajajo, astrologi ponujajo nekaj nasvetov, kako se ogniti slabim odločitvam ali dodatnim komplikacijam, kadar znamo biti pod vplivi tako močnih zunanjih dejavnikov, kot je vpliv retrogradnega Merkurja.

Morda vas zanima še: V času TOKRATNEGA retrogradnega Merkurja nas čaka veliko slabih aspektov

V času retrogradnega merkurja vam astrologi svetujejo, da se posvetite:

  • Refleksiji. V tem času imamo poudarjene zmožnosti zaznavanja, zato je to dobro izkoristiti tako, da si preprosto vzamemo čas in premislimo. O življenju, o prihodnosti, o načrtih, o nas.
  • Reorganizaciji. Ne mislimo ravno na zelo zgodnje spomladansko čiščenje. Govorimo predvsem o optimizaciji vašega okolja, domačega in delovnega, da boste sveže in z novimi pogledi stopili v prihodnost. Pa še manj napak lahko naredimo kje zunaj, če smo ves čas v stanovanju in pospravljamo.
  • Končanju projektov. Če ste že začeli projekt, mu ostanite posvečeni. Morda vam znajo misli begati in boste izgubljali fokus, a držite se načrta in nadaljujte pot.
  • Meditaciji. Še ena zelo učinkovita pot do refleksije in, seveda, nižanja stresnega hormona. Odlična priprava na pomlad.
  • Ostanite pozorni na vaš koledar. V tem obdobju bomo bolj pozabljivi in kakšni dogovori ali sestanki se nam lahko hitro zmuznejo iz glave. Raje urnik vsak dan dvakrat preverite.

Če je le mogoče v tem času ne počnite naslednjih stvari:

  • Podpisovanje pogodb. Pogodbe so resna zaveza, v katero se morate spuščati s trezno glavo in čistimi mislimi. V tem obdobju pa lahko informacije interpretiramo napačno, zato je bolje, da se podpisovanje pomembnih listin prestavi na kasnejši čas.
  • Začenjanje novih poslov ali velikih projektov. Dogovori naj tečejo, razmišljajte o načrtih, z začetki dela pa raje počakajte, da ne boste zabredli v napačno smer. 
  • Opravljanje velikih nakupov. Boste menjali iPhone ali končno kupili tisto ogromno televizijo? Počakajte na umik Merkurja, ker se v tem času elektronske naprave bolj kvarijo ali imajo pogosteje težave z delovanjem. Raje ta čas izkoristite, da pobrišete prah, kjer bo stala nova televizija.
  • Naročanje sestankov. Merkur ima močan vpliv na komunikacijo, zato je odsvetovano v tem času organizirati pomembne sestanke, da ne bo nadležni planet neugodno vplival na dogovore ali sploh zmožnosti, da se sestanek zgodi.
  • Velike spremembe v razmerju. To ni čas za zaroke, kot tudi ne za ločitve. Če vam po glavi begajo misli, ki vas vodijo h zahtevnim in pomembnim spremembam v vašem odnosu, o njih zaenkrat le še enkrat dobro premislite. Ko bodo minili težki dnevi, bo vaša komunikacija lažja in zmožnost realizacije te spremembe, če se vam bo še zdela racionalna, ugodnejša.