FerFud ima dva nova chefa: Boštjana in Roberta!

20. 4. 2016
Deli
FerFud ima dva nova chefa: Boštjana in Roberta!

Znana sta zmagovalca FerFud razpisa, ki sta s svojo kulinarično idejo prepričala žirijo in občinstvo. Nova FerFud chefa 2016 sta Boštjan Fabčič in Robert Gomboc.

Svoj projekt sta poimenovala FerFud Gastronavta, njun koncept temelji na tradicionalni slovenski hrani, pripravljeni na nekoliko drugačen način, s pridihom sodobnosti. Zmagovalca se bosta udeležila kulinaričnega izobraževanja na kuharski Akademiji Jezeršek, prejela 10.000 evrov nagrade in se skupaj z Mitjem Horvatom podala na kulinarično avanturo po Sloveniji.

FerFud Gastronavta

Strokovna žirija je imela težko nalogo, med zanimivimi prijavljenimi kulinaričnimi idejami je izbrala sedem finalistov, zanje pa je bilo možno glasovati tudi na spletni strani projekta FerFud. O zmagovalcu je namreč odločalo pet glasov, štiri s strani žirije, peti glas pa je podalo občinstvo. Zmagovalca sta suvereno postala Boštjan Fabčič in Robert Gomboc, ki sta svoj projekt poimenovala FerFud Gastronavta. Njuna ideja se osredotoča na tradicionalno slovensko hrano, pripravljeno na nekoliko drugačen način, s pridihom sodobnosti.

»Vsi skušajo odkriti nove okuse, midva pa povezujeva znane okuse z zahtevami sodobnega ljubitelja hrane. Tradicionalna hrana nas spominja na otroštvo in nam obudi posebne spomine, midva pa bova poskrbela, da si pričarate nove. Sestavine morajo biti v čim večji meri slovenskega porekla, saj s tem podpiramo domače pridelovalce in predelovalce ter v čim večji meri iz biološke ali ekološke pridelave. Fer sva do vseh. Proizvajalcev, potrošnikov in zdravja,« sta ob predstavitvi svojega koncepta dejala FerFud chefa 2016 Boštjan in Robert.

Študenta medicine in ljubitelja kulinarike

Nova FerFud chefa poleg študija medicine združuje velika ljubezen do kuhanja in hrane.

Skupaj ustvarjata kulinarične večere in odkrivata svojevrstne okuse in kombinacije. FerFud žirijo in občinstvo sta prepričala z vipavskim pujsem, idrijskim travnikom, ptujsko japko in jabolčno pito.

Kakšen bo njun končni meni in ime tovornjačka, bo znano že maja, saj se bo zmagovalni par udeležil kulinaričnega izobraževanja na kuharski Akademiji Jezeršek, pri sestavljanju jedi pa ju bodo v vlogi njunih mentorjev vodili najboljši slovenski chefi, med njimi Janez Bratovž, Vesna Čarman, Luka Jezeršek, Gregor Jurkovič, Ksenija Mahorčič, Tanja Pintarič, Uroš Štefelin in Gregor Vračko. Prejela bosta tudi denarno nagrado v višini 10.000 evrov ter se skupaj z Mitjo Horvatom podala na kulinarično popotovanje po Sloveniji.

ferfud

Novo na Metroplay: Kristijan Crnica - Kikifly o glasbenem ustvarjanju, izzivih in prav posebni tetovaži