Filip Kržišnik mladim sporoča: »Ne ustavi se pri vsaki oviri«

Filip Kržišnik mladim sporoča: »Ne ustavi se pri vsaki oviri« (foto: Whoop) Whoop
22. 3. 2018

Mladostniki iz depriviligiranega okolja so skupaj z mentorji iz programa Mladi junaki obiskali trampolinski park Woop Ljubljana, kjer so se družili s Filipom Kržišnikom in ustanoviteljem trampolinskega parka, Samom Habičem. Ta je mentorirancem, ki so v zadnjih tednih že pridobili veliko novega znanja, zaupal, na kakšen način je svoje navdušenje in ideje pripeljal do uresničitve, pot do uspeha pa je primerjal s poskoki na trampolinu – ne gre vedno samo navzgor, pri tem pa je pomembno, da ne odnehaš.

Podobnega mnenja je tudi Filip Kržišnik, del akrobatskega dua F&B Acrobatics, ki je z zanosom povedal: »Mentaliteta za uspeh je zelo preprosta, ne smeš odnehati na vsakem koraku ali pri prvi negativni stvari, ki se ti zgodi. Ustvarjati moraš svojo vizijo in se držati svojih načel ter želje po ustvarjanju, pa naj bo to risanje, videoprodukcija ali izvedba projektov. Tudi, če ti rečejo »ne«, vedno poslušaj svoj »ja«, saj je pomemembno, da svojo zgodbo živiš in pelješ naprej. Prepričan sem, da lahko s pozitivnim pristopom uspe tudi mladostnikom iz programa Mladi junaki, če se le ne ustavijo ob vsaki oviri na poti.«

Tudi njegova pot do današnjih rezultatov je lahko vzor mladim, Filip pa je s svojo zgodbo podkrepil nauk druženja - vse se da, če se hoče.

V parku je svoje mesto našla tudi znamenita akrobatska skupina Dunking Devils, ki dokazuje, da lahko iz skromnih začetkov zraste svetovni uspeh. Še posebej, če te veseli kar delaš, v to verjameš in si v to pripravljen vložiti potrebno voljo ter veliko truda.

Pomemben poudarek mentorskega in štipendijskega programa Mladi junaki, ki poteka v sodelovanju Global Shapers Community Ljubljana, Združenja Yes in Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, je širši uvid v neštete karierne možnosti, ki jih najstnikom preko predstavitvenih in spoznavnih dogodkov omogočajo slovenska podjetja. Mladi na praktični ravni spoznavajo njihov vsakdan, različne poklice, zaposlene in karierne poti ter tako nabirajo dragocene informacije in širijo svoja obzorja. Poleg spoznavanja zgodb o uspehu pa mladi veliko časa preživijo z mentorji, ki so usmerjeni v njihov celostni razvoj, individualno podporo in svetovanje mladostnikom.

K iniciativi Mladi junaki so že pristopila podjetja Medex, Hood Burger, Mič Styling, Woop!, Peskovnik, Escape room MindMaze Ljubljana in PULZ Ljubljana.

Več o programu Mladi junaki si lahko preberete na spletni strani www.mladijunaki.si in Facebook strani GlobalShapersLjubljana.