Matjaž Ambrožič: Nasmejal tudi britanskega zunanjega ministra

Matjaž Ambrožič: Nasmejal tudi britanskega zunanjega ministra (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
16. 3. 2017

Britansko veleposlaništvo je ob nedavnem praznovanju 25. obletnice diplomatskih odnosov med Veliko Britanijo in Slovenijo v Ljubljani pripravilo posebno slovesnost, ki je sovpadla s prvim obiskom britanskega zunanjega ministra Borisa Johnsona pri nas.

 Ob tej priložnosti je ambasada Združenega kraljestva pripravila tudi kratek film, ki je vključeval izjave številnih znanih Slovencev na temo povezovanja med državama. Ob nekdanjem predsedniku Danilu Türku, blejskem županu Janezu Fajferju in drugih je v filmu nastopil tudi nekdanji dopisnik, sicer pa znani radijec ter glasbeni in nogometni strokovnjak Matjaž Ambrožič.

Ambrožičevi spomini na njegove prve obiske Londona, tudi tistega pred tremi desetletji, so še posebej navdušili Borisa Johnsona in sedanjo veleposlanico Sophie Honey. "Žal se januarskega sprejema v Ljubljani nisem mogel udeležiti," nam je priznal Matjaž.

In ravno zato je njena ekscelenca, gospa Honey, slovenskega novinarja, še vedno delujočega v Angliji, in njegovo soprogo povabila na posebno čajanko, ki bo na britanskem uradu. "Dogovorila sva se, da bo ta prav na prvi pomladanski dan."

Matjaž Ambrožič in Nika Ambrožič Urbas bosta ravno takrat na kratkem oddihu doma. Srečanje bo še en majhen simbol v utrjevanju vselej zglednih prijateljskih britansko-slovenskih vezi.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story11/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 11/2017

Story 11/2017, od 09. 03. 2017