Piran: od 3. do 8. 10 bo potekal Festival evropskega in mediteranskega filma

28. 9. 2017

Med 3. in 7. oktobrom bo v Piranu potekal 8. Festival evropskega in mediteranskega filma, ki se ga bodo udeležili številni priznani posamezniki iz sveta filma.

Na festivalu bo prisoten dolgoletni direktor Sarajavskega filmskega festivala, Mirsad Purivatra, filmski igralec Goran Bogdan, ki ustvarja v priznani televizijski seriji Fargo, scenarist in režiser Csaba Bollók, ki je predstavljal madžarsko na izboru za oskarje za najboljši tujejezični film, nizozemsko-alžirski režiser in scenaris Karim Traidia, ki je nizozemsko zastopal na oskarjih in igralec, režiser, producent ter portretni fotograf Carl Proctor.

Žirijo bodo sestavljali direktor motovunskega filmskega festivala (MFF) Igor Mirkovič, izvršna direktorica IFA (International Filmmaking Academy) Marija Krunić in Jure Matičič podpredsednik Art kino mreže Slovenije ter vodja programa Mestnega kina Domžale.

Prisotni bodo tudi uspešni slovenski režiserji, Jan Cvitkovič, Matjaž Ivanišin, Marko Naberšnik, s katerimi bo potekal pogovor po projekciji njihovih filmov ter ustvarjalci filma Zadnji ledeni lovci, fotograf Rožle Bregar in producenta Natalija Gros in Slaviša Majstrorovič.

Boris Cavazza

Igralec Boris Cavazza bo na zaključni prireditvi prejel nagrado za igralski prispevek k slovenskemu filmu.