20 let B2

Lastniki B2 - Jože Smolnikar, dr. Julija Lapuh Bele, Darko Bele - režejo torto (foto: Bojan Okorn) Bojan Okorn
Vir: Govori.se
21. 1. 2010

Včeraj je B2 , eno največjih in najuspešnejših slovenskih podjetju na področju izobraževanja in informacijskih storitev, v izbrani družbi 200 poslovnih partnerjev in prijateljev iz vse Slovenije v ljubljanski Moderni galeriji obeležilo 20 let delovanja.

Program je povezoval Toni Cahunek, za nasmejane obraze gostov in solze v očeh pa so s humornimi točkami poskrbeli Improligaši. Brez presenečenj in velikanske okusne torte seveda ni šlo.

Ekipa B2, ki jo sestavlja 36 srčnih zaposlenih in okoli 60 zunanjih sodelavcev v Ljubljani in Mariboru, pod vodstvom uspešnega direktorskega para Julije Lapuh Bele in Darka Beleta (B2 = 2 Beleta) ustvarja uspehe na področju izobraževanja, e-izobraževanja ter informacijskih storitev doma in v tujini.

V 2009 so zaključili evropski projekt MeRLab (priprava inovativnega virtualnega laboratorij za praktično delo pri poklicnem usposabljanju mehatronike), trenutno pa so aktivno vključeni v evropski projekt OntoWiki, kjer bodo v sistemu eCampus uvedli inteligentno iskanje po celotni bazi znanja, vpeljali samodejno prilagajanje učne vsebine in jo povezali tudi z zunanjimi viri.