Umrl je Sašo Hribar

8. 9. 2023
Deli

Vzrok smrti naj bi bil infarkt.

Umrl je Aleksander (Sašo) Hribar, nagrajeni slovenski satirik in priljubljen radijski voditelj, v javnosti najbolj poznan po oddaji Radio GA-GA na Prvem programu Radia Slovenija. Leta 2006 je za izjemne dosežke na radiu in televiziji prejel Ježkovo nagrado za satiro v oddaji Radio GA-GA in oddaji Hri-bar. Star je bil 63 let, so zapisali na MMC.

Sašo Hribar je leta 1985 začel kot povezovalec programa na slovenskem Radiu, v nočnem programu si je nekoč izmislil sogovornika, s tem pritegnil številne poslušalce in tako so leta 1989 nastale zasnove za legendarno radijsko oddajo Radio GA-GA. Skozi oddajo je Hribar ustvaril arzenal neponovljivih radijskih likov, ki so zrasli iz njegovega satiričnega duha, in postavil prelomnico v slovenskem radijskem humorju.

Top 10 najbolj gledanih posnetkov Radia Ga Ga na YouTube

Najnovejši del Radia Ga Ga je prvi program Radia Slovenija predvajal danes. Posnetek zadnje oddaje si lahko ogledate na tej povezavi

Hribar je v začetku 90. let začel nastopati tudi na televiziji kot voditelj tedaj priljubljene oddaje Titanik in nato še kot voditelj kompleksnega televizijske oddaje Hri-bar. Bil pa je tudi član programskega sveta RTV Slovenija.

Hribar ni bil le radijski voditelj, ampak tudi aktivni kritik družbenopolitičnih dogodkov in pojavov v Sloveniji. Njegove satirične kolumne, skice in parodije so pogosto odmevale v javnosti, saj so na duhovit in kritičen način komentirale aktualne dogodke.

Njegov vpliv se ne meri samo v številu poslušalcev, ampak tudi v tem, kako je vplival na naslednje generacije radijskih voditeljev. Mnogi so ga jemali za vzor, občudovali njegov pristop k delu in njegovo sposobnost, da vedno znova preseneti poslušalce.

Novica o njegovi smrti se je razširila po družbenih omrežjih, kjer so se od njega poslovili številni prijatelji in in sodelavci. 

Takole se od Saše Hribarja poslavljajo znani Slovenci

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord