Z Alfijem Nipičem je zdaj takole, ne skriva, da mu ni bilo nič kaj lepo

28. 11. 2023
Deli
Z Alfijem Nipičem je zdaj takole, ne skriva, da mu ni bilo nič kaj lepo (foto: Goran Antley)
Goran Antley

Za priljubljenim pevcem so nič kaj prijazni časi ...

Z leti imajo številni kakšno zdravstveno tegobo - in legendarni Alfi Nipič ni pri tem nobena izjema. Nedavno je o tem spregovoril sam - voditeljica Lea Mederal Gams ga je namreč povabila v svojo oddajo z naslovom Na potep z Leo, ki je na sporedu TV Aktual vsak torek ob 20. uri, ponovitev pa si je mogoče ogledati še ob nedeljah ob 19. uri.

Jure Košir ni mogel skriti svojega ponosa, pokazal je, kaj je naredila njegova hčerka

In kaj je Alfi, ki je že 60 let stalnica slovenskih odrov zaupal Lei? Sprehodila sta se po Mariboru in po okolici. Z zdravjem našega pevca je namreč zdaj tako, da daljših in napornejših poti ne zmore - prestal je operacijo diska hernije, tako da je to res razumljivo.

Sam pa je dejal, da bo kmalu spet v redu. Sicer je tudi v preteklosti imel zdravstvene težave, saj ga je pred nekaj leti "dajala" trebušna slinavka. Predlani je za revijo Naša žena Ženska dejal, da je imel dvakrat vnetje slinavke in da je bil v kritičnem stanju.

Ta zelo znana Slovenka po porodu že skočila v kopalke in takole raven je danes njen trebušček

Takrat kar en mesec ni mogel govoriti in niti hoditi, vsega se je moral naučiti znova. "Res je čudež, da sem si tako opomogel, spet lahko hodim, govorim, prepevam. Ko sem bil v bolnišnici, sem mislil, da tega nikoli več ne bom počel. Zdaj moram le držati strogo dieto in tu mi zelo pomaga soproga," je takrat dejal Alfi.

No, zdaj, po operaciji diska pa pravi, da še vedno lahko oddela dvourni koncert, saj se ne da. Pripravlja še štiri nove pesmi, kar zagotovo zelo veseli njegove zveste oboževalce, ki ga vedno radi vidijo na odrih in z njim zapojejo njegove zimzelene uspešnice. Kljub nedavni operaciji bo tako december zanj naporen mesec, saj bo imel veliko nastopov.

Tak njegov odnos je zagotovo za vso pohvalo - ne predaja se negativnim mislim, temveč preprosto gre samo naprej. Sicer Alfi živi v Jarenini, kjer postavlja še muzej, v katerem si bodo lahko obiskovalci ogledali vso njegovo ustvarjalnost na področju glasbe. Prepričani smo, da bo muzej še kako obiskan.

Bliža se veseli december in številni se prav v tem času spomnijo na njegovo večno uspešnico Silvesterski poljub. To si marsikdo zavrti prav na Silvestrovo, ko nazdravi z najbližjimi in najdražjimi. Zagotovo bo tudi v tem decembru na številnih glasbenih prizoriščih (pa tudi v domovih) v Sloveniji odmevala ta njegova pesem.

BONUS VIDEO: Petra Kerčmar - voditeljica, ki nas že 18 let pozdravlja v naših domovih