Muzikal Alpska saga kmalu na odru

29. 3. 2017 | Vir: Lady
Deli
Muzikal Alpska saga kmalu na odru (foto: arhiv lady)
arhiv lady

Glasba povezuje in osrečuje, pravi stari rek. Če je to domača glasba, tista prava, ki se je rodila na sončni strani Alp in sta jo zakoreninila brata Avsenik ter uspešno ponesla po svetu, še toliko bolj. Veselje do domače glasbe in zimzelenih napevov vsak teden delimo tudi z vami. Dobrodošli v naši veseli družbi!

Kmetija na Ljubljanskem barju, traktor, teliček, harmonika, smeh ... Okoliščine so bile kot nalašč za snemanje videospota za pesem Če hočeš moja bit, ki je del novega muzikala Alpska saga, narejenega z glasbo skupine Agropop. Premierno ga bomo videli 1. aprila v Špas teatru, v njem pa tudi novo pesem – Če hočeš moja bit. Že samo ozračje je klicalo po odštekanem, drugačnem videospotu, ki se resnično vrača v čas Agropopa in njihovih pesmi. Osrednjo vlogo v muzikalu in tudi videospotu ima Franček Piromanček, ki ga igra Tilen Artač. "Na kmetiji pri gospodu Marjanu, ki nastopa tudi v videospotu, sem čutil vso energijo takratnega Agropopa. Odštekano do konca. Če je zraven Klinči, padejo zavore, popolnoma se prepustiš liku in ta te popelje celo do tega, da skačeš po gnoju, loviš živali in se voziš s traktorjem, četudi ga nisi vozil že sto let," v smehu razlaga Tilen Artač.

Njegovo kmečko dekle Lojzka, igra jo Ana Maria Mitić, je gajstna gospodična, željna pristne ljubezni ... "Men je blo krasn, prou lpo sm se mewa, skoz je bla orng dobra štima. Še tanarbul razburljiv pa je blo, k me je Frančk na traktor naložu pa mau ukol utpelu," dodaja Ana Maria Mitić v Lojzkinem imenu (opomba: to je pristen Lojzkin kmečki, rahlo gorenjski naglas).

Jernej Čampelj, ki v muzikalu odigra kar dve vlogi, pravi, da so mraz premagali predvsem z veselim poskakovanjem pred kamero. "Pri pesmi Če hočeš moja bit, te zasrbijo pete in nikakor ne moreš ostati pri miru." Mnenju se pridružuje tudi Andreja Sonc v vlogi mame, zato se je tudi ona razgovorila v domačem dialektu: "Ob zvokih očetove harmonike je bila mama veseva, ker se je končno malo zavrteva in še lepo pesmico zapeva." V spotu nastopata tudi ustanovna člana skupine Agropop Polde Poljanšek in Aleš Klinar - Klinči, vodja muzikala Alpska saga. Za spot napovedujeta vrnitev v čas Agropopa. "Še prelepa Jasmina bo podobo na ogled postavila. Igra jo Kristina Mišović, pevka in plesalka, ki že s svojo podobo in pozibavanjem z boki poskrbi, da nam je toplo v njeni bližini."

Barbara Pirh
Foto: J. Pavec in T. Muc, Marko Delbello Ocepek

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk