Ana Maria Mitić razkrila dogajanje v muzikalu Alpska saga

Ana Maria Mitić razkrila dogajanje v muzikalu Alpska saga (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Lea
20. 10. 2017

Ana Maria Mitič nam je podrobneje opisala dogajanje in svoja doživetja pri delu s preostalo ekipo v muzikalu Alpska saga.

V Alpski sagi sem lahko izrazila del sebe, ki ga ljudje ne poznajo toliko. Po izobrazbi sem pianist in teoretik. Muzikal Alpska saga mi je omogočil, da lahko tudi zapojem in zaplešem ter s tem pokažem, kaj vse znam. Uživam, ker bend igra v živo, medtem ko mi na odru uprizarjamo Alpsko sago in sem jaz tista vesela Lojzka. V veliko veselje mi je, ker vidim, da se naše občinstvo resnično zabava ob gledanju predstave. Občinstvo je v veliki meri sestavljeno iz ljudi, ki so s to glasbo rasli. "80. so b'la leta, ko se je dogajal' ful ..." Ta glasba še vedno živi v srcih ljudi in izredno lepo jih je videti na koncu predstave, ko s stoječimi ovacijami pospremijo dogajanje na odru. Po koncu predstave skupaj zarajamo v lepe dneve naše mladosti.

Posneli smo tudi spot za pesem Če hočeš moja bit, moraš Slovenka bit. Ta pesem je nastala posebej za namen muzikala Alpska saga. Seveda je tukaj še spot za pesem Pleš' Slovenka, vendar v tem spotu ne nastopam, ker je malo drugačne narave in Lojzka nekako ne gre v koncept. Kristina Mišović poskrbi tudi za malo več golote.

Priprave za nastop v muzikalu so trajale približno tri mesece in takrat sem bila resnično polno zasedena.