To zdaj pravi Blaž Švab, povedal je svojo plat in pri tem je bil zelo iskren o temi, ki zanima vse

15. 12. 2023
Deli
To zdaj pravi Blaž Švab, povedal je svojo plat in pri tem je bil zelo iskren o temi, ki zanima vse (foto: Srdjan Živulović/BOBO)
Srdjan Živulović/BOBO

Priljubljeni voditelj in član ansambla Modrijani zdaj pravi tole ...

Številne je pred časom presenetila novica, da se priljubljena oddaja na TV Slovenija V petek zvečer poslavlja z malih zaslonov. Gledalci so jo zelo vzljubili, pa tudi voditelja Blaža Švaba in sovoditeljico Melani Mekicar bodo še kako pogrešali. Marsikomu sta popestrila petkov večer.

Preberite še: Darja Gajšek pokazala svoj okrašeni dom, prazniki bodo pri njih res nekaj posebnega

Zdaj pa se je član skupine Modrijani oglasil preko družbenih omrežij in povedal svojo resnico o odhodu s TV Slovenija. Vse skupaj je zapisal na svojem Facebook profilu. Poudaril je, da ima rad deželo Radovednega Tačka, Malih sivih celic, Nedeljskih 60, Dnevnika ...

"Rad imam RTV Slovenija. In ob koncu snemanja oddaj čutim HVALEŽNOST za ta privilegij, da sem smel vsak petek reči “Dober večer” toliko gledalcem in jim lepšati večere. Hvaležen za tako zaupanje in res dobre sodelavce Televizije Slovenija. Naprej. Čutim izredno HVALEŽNOST do velike ekipe ljudi, s katero smo skupaj soustvarjali oddaje in pri številnih projektih sodelovali kot zunanji sodelavci televizije. Del tega teama sem bil tudi jaz. Televizija je ekipa in naša je bila sanjska. Brez nje bi bil zgolj siromak oziroma sanjač z željo in idejami, nič drugega. Hvala, da sem bil lahko del te ekipe," je poudaril Blaž.

Dodal je, da največjo hvaležnost čuti do glasbenikov, pevk in pevcev, ki so vsak petek dali gledalcem veliko lepih občutkov, svojega časa in truda, toliko ljubezni, da je bil večkrat ganjen do solz. Po njegovem mnenju to zmorejo samo glasbeniki, nesebično in za svojo publiko.

Morda vas zanima: Mojca Mavec pokazala, kdo ji ob prostih uricah doma dela družbo (pa tudi ponudila delni vpogled v lepo dnevno sobo)

"V medijih se ne poslavljamo, v medijih gremo samo naprej, ko je konec oddaje, sledi nova, ko je konec oddaje, ostanejo dobri občutki, vrnejo pa se težke skrbi, ki jih imamo vsi, kako bomo prebrodili dan, kako bomo premagovali vsakdanje skrbi in težave, v medijih, na radiu in televiziji, se ne poslavljamo, ker nismo egoisti, ki bi menili, da se svet vrti samo okoli nas, vedno se okoli tistih, za katere ustvarjamo. In to ste vi, dragi gledalci, poslušalci…," je še zapisal.

Na koncu je dodal, da je hvaležen gledalcem, ki so oproščali številne napake in lepo sprejeli tisto, kar je uspelo. Ni skrival, da je ganjen do solz in preprosto srečen. Vsem je zaželel lepe in mirne praznike, ter to, da bi se kmalu znova srečali, ko bo čas za to.

"Do takrat pa se ne poslavljamo, ampak se znova in znova lepo pozdravljamo… na poti, na cesti, v trgovini, na tržnici, na televiziji… Vse dobro, družba. Rad vas imam," je poudaril Blaž in tudi s tem sprožil številne pozitivne odzive njegovih spletnih oboževalcev, ki so pohvalili njegov zapis.

Bonus video: Spoznajte Slovenko, ki je obiskala že preko 1400 jezer pri nas

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu