Dejan Vunjak (Zvezde plešejo): Shujšal za 8 kilogramov!

Dejan Vunjak (Zvezde plešejo): Shujšal za 8 kilogramov! (foto: Aleksandra Saša Prelesnik, Primož Predalič, Miro Majcen) Aleksandra Saša Prelesnik, Primož Predalič, Miro Majcen
Vir: Lady
7. 6. 2017

Dobili smo najboljšega plesalca med slovenskimi zvezdniki. In to je Dejan Vunjak, ki je v oddaji Zvezde plešejo premagal vso konkurenco. Glasbenik in njegova plesna partnerica Tadeja Pavlič sta po hudem in napetem boju domov odnesla veliki plesni globus.

Po dolgih treh mesecih vsakodnevnih vaj in treningov je Dejanu uspelo osvojiti lovoriko šova Zvezde plešejo. Poklicala sem ga v ponedeljek zjutraj, po zmagi je minila ena noč, in Dejan je bil poln energije, čeprav se sploh še ni odpravil spat, ampak je zmago proslavljal vso noč.

No, tudi prejšnjo noč ni skoraj nič spal, saj je sin legendarnega glasbenika Brendija imel s svojo skupino Brendijeve barabe še v soboto zvečer 'špil', kot sam najraje reče, kjer so igrali in peli vse do petih zjutraj.

"Res imam gnečo, saj sem zjutraj obiskal radie, kjer sem dajal izjave in intervjuje. Priznam, sploh še nisem šel spat po zmagi. Res je lepo, ta zmaga je čudovit zaključek mojega dela. Res je bilo odlično in bi šel spet na takšen šov, ampak ne še takoj zdaj," poln energije pripoveduje Dejan.

Dejan Vunjak

Lepo je biti nagrajen za svoj trud

Prvi občutki ob zmagi? "Najprej je bil velik šok. Sploh si nisem predstavljal, da bi lahko zmagal. Mislil sem si: če pridem do polovice, bom vesel, a te zmage si sploh nisem znal predstavljati. Zato je bila zmaga res šok, nepredstavljivo veselje, res noro, predvsem zato, ker sem videl, da imam podporo sodnikov, sploh pa gledalcev, saj so oni na koncu imeli zadnjo besedo. Lepo je biti nagrajen za svoj trud!"

Zdaj Dejana čaka veliko dela, ki ga je zaradi šova malce potisnil na stran. Dejan je namreč učitelj tolkal v Trebnjem in zaradi šova je svoje pedagoško delo malo zanemaril, kar mora pa zdaj nadoknaditi. Seveda ga čaka tudi delo z Brendijevimi barabami, saj je poletje čas za ustvarjanje uspešnic.

Pa počitnice? "Najbolj bi potreboval dva dni toplic, ampak zdaj nimam časa, saj imam toliko stvari še za urediti za nazaj. Potem bom šel najverjetneje na Krk, kjer imamo družinsko hiško, in predvsem lenaril," v smehu pove Dejan in doda, da si mora prej še vzeti čas za prijatelje in družino, saj je druženja z njimi zaradi natrpanega urnika v šovu zanemaril.

zvezde plešejo

1.800 ur treningov

Sicer pa smo v zadnji oddaji lahko videli vse zvezdnike in profesionalne plesalce generacije 2017, ki so se plesu poklonili na pesem I wanna dance with somebody. V 11 oddajah smo vse skupaj videli 104 plese, pari so imeli skupaj več kot 1.800 ur treningov, narejenih pa je bilo več kot 380 plesnih kostumov.

Peter Poles

Občutki po oddaji so vse bolj vroči, saj prihaja poletje in se naša streha kar fino razgreva. Najbolj se mi je v teh tednih vtisnil v spomin Ladov ples. S sovoditeljico Taro sem se odlično razumel in izjemno dobro sodeloval, je super punca.

Tara Zupančič

Počutim se srečna in hvaležna. Zvezde plešejo je bil zame poleg tega, da je velika stopnica v moji karieri, tudi pravi čustveni vrtiljak. Ne samo zato, ker me je skoraj vsako oddajo nekdo ganil do solz, ampak tudi zato, ker sem se iz oddaje v oddajo gradila tudi osebnostno. Odkrivala sem svoje zmožnosti in prestopala svoje strahove. S Petrom sva se od vsega začetka dobro ujela. Resnično se z njim veliko smejim, ker je ena najbolj zabavnih oseb, obenem pa izredno topla. Je poln izkušenj z nekoliko norčavim, a spoštljivim pogledom na svet. No, pa še prepevava veliko skupaj. Sicer pa so se mi najbolj v spomin vtisnili tisti mali kiksi, ki se zgodijo med oddajo v živo in so navadno taki, da jih gledalci skoraj ne opazijo. Mi pa se jim potem smejimo, ker dobro vemo, kaj je šlo takrat narobe. 

Katarina Venturini  - vsak teden presenečena

Iz oddaje nosim čudovite vtise. Mi štirje se med sabo odlično razumemo. V vseh 50 državah, kjer imajo šov Zvezde plešejo, ni take sodniške zasedbe. Mislim, da smo najboljši, najbolj unikatni, primerni za vse okuse in popolna kombinacija vsega. Sicer pa, ali ni privilegij, da vse te odlične plesalce in zvezde, ki so postali pravi plesalci, lahko gledam v živo iz prve vrste? Iz tedna v teden so me presenečali s svojim napredkom in s tem, kaj vse so sposobni narediti v enem samem tednu. Razvili so se v prave plesalce in kot smo že nekajkrat sodniki komentirali – so tako dobri, da bi lahko brez težav šli na pravo plesno tekmovanje.

zvezde plešejo

Andrej Škufca - moji vtisi so fantastični

Predvsem sem zelo užival v vlogi sodnika, plesalci in zvezde pa so bili zares pri stvari z dušo in telesom ter so s svojim napredovanjem dali težo oddaji. Finalisti so do zdaj pokazali največ in se začeli razvijati v potencialne plesalce. Pa tudi produkcija je res na visoki ravni. Prve oddaje ne bom nikoli pozabil, saj je bila le prva. Najboljši del moje izkušnje pa smo mi štirje. Vsak je svoj in vendar delujemo zelo povezano. Zelo sem užival v tej družbi.

Nika Urbas - Lado mi je prirasel k srcu

To trimesečno obdobje si bom za vedno zapomnila kot eno svojih najbolj nenavadnih dogodivščin. Bilo je čudovito, glamurozno, zabavno, nepredvidljivo, edinstveno. Marsikdo me je pobaral, ali je moje sprotno letenje med Ljubljano in Londonom naporno. Pa se mi še zdaj zdi, da je bilo v resnici predvsem zelo vznemirljivo in nasičeno s pričakovanjem nečesa čudovitega. Snemanje oddaje v živo je zelo posebna izkušnja, ki me je naučila tega, da posameznikova pristnost, četudi nenavadna, vedno prepriča.

V vseh teh letih življenja v Londonu se je moj krog poznanstev v Sloveniji nekoliko skrčil, zdaj pa ga bogati povezanost s tako izjemnimi in navdihujočimi ljudmi, da sem zato lahko le hvaležna. Nikoli ne bom pozabila Ladove neverjetne plesne točke, s katero nas je spravil na noge! Lado mi je zelo prirasel k srcu, je neskončno ljubezniv. To bi takoj potrdila tudi moja mama, ki je še zdaj očarana nad tem, kako lepo se ji je predstavil, ko sta bila z očetom med gledalci. V spominu mi bosta za vedno ostali Katarinina toplota in ljubeznivost, s katero je že pri prvi oddaji poskrbela, da se je moja začetna nervoza sprostila.

Da ne omenjam Andrejeve izjemne energije, ki je iz oddaje v oddajo prihajala bolj do izraza. Njegov smisel za humor in šarm sta neusahljiva. Na prvem mestu pa so naši plesalci. Čestitam jim za ves talent, zagon in energijo, ki so jo tako predano vlagali v svoje nastope. To so res prave zvezde. Verjetno bo že držalo, da se brez prirojenega občutka za ritem in gibanje težko razviješ v pravega plesalca. Vsem našim tekmovalcem pa je te sposobnosti uspelo razviti na res zavidljivo raven. Veste, za dober nastop – plesni ali ne – se moraš razviti na več ravneh. Zato pri njih ni šlo le za trdo delo v fizičnem smislu. Iz tedna v teden so se spopadali z notranjimi demoni in strahovi, ki so jih morali prebroditi. Bili so kot vitezi, ki na poti do gradu premagujejo zmaje, ki jih ustavljajo s svojim ognjem. Ponosna sem nanje. In kar do solz me pripelje, ko pomislim, koliko lepote so nam podarili v svojih točkah.

Denis Porčič Chorchyp - mora se zrediti

Kar malce mi je žal, da je vsega konec, saj smo se z ekipo in ustvarjalci res odlično razumeli. Vse okoli nas je bila pozitivna energija. Zase lahko rečem, da sem zmagal, saj si nikoli nisem predstavljal, da bom prišel v superfinale. Vesel sem, da sem tam lahko predstavil zadnjo točko na pesem Human, ki ima zame močno sporočilo. Dejanu zmago privoščim, saj sva v tem času postala res dobra prijatelja. Sicer pa zame ni počitka, pripravljati se bom začel na borbo konec junija v Kopru, moram pa tudi nadoknaditi izgubljenih 5,5 kilograma mišične mase.

Barbara Majič, Eva Jandl