V oddaji Delovna akcija tokrat pomagajo njima, a nekatere je pri Lii in Janu zmotilo tole ...

27. 3. 2024
Deli
V oddaji Delovna akcija tokrat pomagajo njima, a nekatere je pri Lii in Janu zmotilo tole ... (foto: Voyo/posnetek zaslona)
Voyo/posnetek zaslona

Žal je res tako, da vsi niso zadovoljni in da je dežurnih kritikov, ki iščejo dlako v jajcu, vedno dovolj ...

... in to se je vnovič izkazalo v primeru dveh mladih ljudi, ki jima res ni z rožicami postlano. V oddaji Delovna akcija, ki jo spremlja res veliko gledalcev, so se odločili, da bodo pomagali sestri in bratu, ki ju je življenje doslej resnično preizkušalo, a uspešno vztrajata na svoji poti.

Gre za 22-letno Lio in njenega 17-letnega brata Jana. Lia po smrti očeta skrbi zase in za brata. Živita v stanovanju, kjer sta prej živela z očetom, vanj so se preselili že pred leti. Po ločitvi njunih staršev ga jim je odstopil njun dedek. Njun dom res ni optimalen, a je - njun. Stanovanje nima ogrevanja in Liina prijateljica je na pomoč poklicala Delovno akcijo.

V oddaji, ki so jo gledalci že videli, je voditeljica Ana Praznik ugotovila, da je vse skupaj res dotrajano. Kuhinjo imata kar na balkonu, hladilnik na hodniku ... Zgodba, zakaj ne uporabljata prvotne kuhinje, pa je res žalostna. Kot je dejala Lia, je v njej zaradi zastoja srca pred nekaj leti umrl njun oče, zato se ji izogibata.

Voyo/Posnetek zaslona

Najbolj topla je dnevna soba, zato se v njej tudi največ zadržujeta. No, v oddaji jima bodo pomagali, a ob videnem so se oglasili gledalci, ki so bili precej kritični, predvsem zaradi nereda, v katerem živita brat in sestra.

"Prvo, kar me je zmotilo, je bila ta nečistoča, da o stranišču sploh ne govorim. Saj sta odrasla in bi lahko sčistila, to nič ne stane. Kje so bili prej z očetom, kot so rekli, jim je šlo dobro, zdaj pa miši po hiši, kaj pa dela mama. Meni tu nič ne štima," je nič kaj prijazno zapisal eden od komentatorjev. Spet drugi pa so ju zagovarjali - nekdo je zapisal, da se dekle muči, namesto da bi uživala svoje življenje in nosi veliko breme.

"Dekle se 6 ur dnevno vozi v šolo, tam posluša predavanja, ko se vrne domov, pa gre še delat ... Če bi vedela, da pridejo, bi verjetno počistili ... Verjamem pa, da je vsak dan na smrt utrujena. Kaj mislite? Drugače pa ima ogromno ljudi nered in v končni fazi ... Kaj vas briga??? Ste kdaj komu pomagali?," pravi nekdo drug. No, pomembno je, da bo zdaj za njiju vsekakor boljše in da jim bo ekipa pridnih mojstrov pomagala priti do doma, ki bo lep, urejen in predvsem - topel.

Preberite še:

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec