Z družino Tomažič je zdaj takole, gre za nekaj, kar res niso pričakovali ...

14. 3. 2024
Deli
Z družino Tomažič je zdaj takole, gre za nekaj, kar res niso pričakovali ... (foto: Voyo/posnetek zaslona)
Voyo/posnetek zaslona

Tisti gledalci, ki spremljajo oddajo Delovna akcija, dobro vedo, kdo so Tomažičevi.

Gre za družino, ki jim Delovna akcija prenavlja stanovanje. S prijavo v oddajo pa so se tudi izpostavili v javnosti. In čeprav jim večina še kako privošči, da pridejo do lepšega doma, so se na družbenih omrežjih pojavili še negativni komentarji, ki pa znajo biti zelo neprijetni in se še kako dotakniti duše

Družina Jožeta in Sonje Tomažič je velika in oba predano skrbita za njo. Še pred štirimi leti so bili podnajemniki, potem pa sta kupila hišo, v katero so se preselili, začeli so jo tudi počasi obnavljati. Sonja pravi, da je bila hiša prazna, sama sta si uredila centralno ogrevanje, naredila sta nova tla, za prvo silo pa sta še uredila kuhinjo in kopalnico, da so lahko zaživeli v hiši.

Na žalost pa jim je za dokončanje obnove zmanjkalo denarja, je za portal Metropolitan.si povedala Sonja. Zato so sprejeli pomoč Delovne akcije. Nekako so že vedeli, da bodo na njihov račun "leteli" tudi negativni komentarji. Niti slutili niso, da bodo nekateri res zelo nesramni.

"Tako sem se obremenjevala s tem, kar pišejo nekateri ljudje, da vso noč nisem spala," je dejala Sonja. Njen soprog ji govori, naj ne bere teh grdih komentarjev - sama točno ve, kako je v resnici. "Pišejo, da ležim in nič ne delam. Pa ni tako," poudarja Sonja.

Dodaja, da je vsak dan na nogah od jutra do večera in da je navajena delati. Skrbi za otroke, pospravlja po celi hiši, ima pa tudi velik vrt, ki ga obdeluje. "Skrbim za okolico hiše, kosim travo," pravi zelo delovna in prizadevna Sonja. Že skrb za otroke terja celega človeka. Njen soprog dela cele dneve, tako da je veliko zadev na njenih ramenih.

"Pisali so, da smo imeli nepospravljeno. Ali veste, kako je čistiti staro hišo, staro pohištvo. Ni lahko. Zdaj, ko imamo prenovljen dom, je vse veliko lažje. Stanovanje imamo ves čas čisto, z veseljem ga čistim in sem zelo srečna, ker v njem vsi zelo uživamo," je Sonja še dejala za Metropolitan.si.

Nekateri nesramneži so se ukvarjali tudi s tem, da ima Sonja več otrok. Nikomur ni dolžna pojasnila, zakaj je tako. Sama poudarja, da so otroci njeno bogastvo, da bi zanje naredila čisto vse in da jih ima vse enako rada. Taki mami lahko vsi skupaj damo samo kapo dol, se vam ne zdi? Kljub tem negativizmom pa ji ni žal, da so sprejeli pomoč Delovne akcije. "Naš lep domek, ki ga imamo zdaj, odtehta vse tiste negativne komentarje," je še povedala Sonja. 

In brez skrbi - več je takih, ki Tomažičevim iskreno želijo vse dobro, kot tistih, ki bodo ob vsaki taki zadevi imeli svoje (negativno) mnenje. Očitno se družina zelo lepo razume in med njimi vlada ljubezen, kar pa je najpomembnejše.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu