Ti prizori pustijo brez besed, s Tomažičevimi (Delovna akcija) je zdaj takole ...

18. 3. 2024
Deli
Ti prizori pustijo brez besed, s Tomažičevimi (Delovna akcija) je zdaj takole ... (foto: Voyo/Posnetek zaslona)
Voyo/Posnetek zaslona

Oddajo Delovna akcija spremljajo številni gledalci in v njej so dodobra spoznali družino Tomažič.

Ana Praznik je z ekipo mojstrov v oddaji Delovna akcija obiskala družino Tomažič. Oče Jože in mama Sonja sta se skupaj z njunimi otroki pred štirimi leti preselila v svojo hiško, prej pa so vsi skupaj živeli v najemniškem stanovanju.

Ko sta kupila hišo, sta se pridna Jože in Sonja sama lotila dela in uredila vse, kar sta le lahko. Hiša je bila prazna, tako sta morala poskrbeti za centralno napeljavo, pa tudi za ureditev kopalnice in sob, v katerih so spali. Žal jima je za temeljito prenovo zmanjkalo denarja. Vsak, ki je kdaj bil v podobni situaciji, dobro ve, da je to kar zahteven zalogaj.

Zato se je družina odločila za pomoč Delovne akcije. Pridni mojstri so se lotili temeljite prenove - obnovili so notranjost hiše, najprej spodnji del, potem pa še podstrešje. Tako so Tomažičevi dobili stopnice, stene, dve otroški sobi in zdaj je njihova hiša res prostorna.

Od prenove je minilo nekaj mesecev in Tomažičevi so na Facebook profilu ponosno pokazali, kako je zdaj pri njih doma. Številni so ob tem ostali brez besed, saj gre za res lep dom, ki je čist in urejen kot iz škatlice. Jasno je, da vsi skupaj v njem zelo uživajo.

A očitno je že tako, da zlobni jeziki nikoli ne počivajo. Mamo Sonjo so prizadeli nekateri grdi komentarji, medtem ko je potekala prenova. Nekateri so se namreč na družbenih omrežjih spraševali, zakaj ima družina toliko otrok, če nimajo dovolj denarja za prenovo hiše. No, take besede je treba preprosto preslišati, a žal so se dobrodušne Sonje zelo dotaknile.

"Tako sem se obremenjevala s tem, kar pišejo nekateri ljudje, da vso noč nisem spala," je zaupala za portal Metropolitan.si. No, zdaj je vse skupaj že za njo in lahko mirno uživa v svojem domu - skupaj z družino. Jasno je, da so zelo povezani in da se imajo radi. To pa je vse, kar šteje!

Preberite še:

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu