Gaja Filač (Skrito v raju) ni skrivala, kako zelo jo je to zaznamovalo, nič kaj lahko ji ni bilo

1. 3. 2024
Deli
Gaja Filač (Skrito v raju) ni skrivala, kako zelo jo je to zaznamovalo, nič kaj lahko ji ni bilo (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Mlada igralka, zvezdnica priljubljene serije Skrito v raju, je v življenju prestala že marsikaj in nekatere izkušnje so jo zaznamovale.

Gaja Filač trenutno igra v mega popularni slovenski seriji Skrito v raju, kjer ima glavno žensko vlogo. Zaljubljena je v študenta medicine, ki ga igra Matej Zemljič. Serija je že po prvih delih osvojila občinstvo in mnogi si večerov sploh več ne predstavljajo brez te serije, saj so igralsko zasedbo že vzeli povsem za svojo.

Zato ne preseneča dejstvo, da številne zanima tudi zasebno življenje igralcev, ki igrajo v seriji. Nekateri so o tem pripravljeni spregovoriti, nekateri pač ne, in to je treba spoštovati. Gaja je za revijo Lady razkrila eno od svojih izkušenj oziroma izgubo, ki jo je doživela. Pri svojih komaj desetih letih je namreč izgubila očeta. Njen oče je bil filmski snemalec in direktor fotografije Vinko Filač, ki se je za vedno poslovil leta 2008.

"Glede na to, da sem se kot deklica spoprijela s smrtjo očeta, se zavedam, da imeti starše ni samoumevno. Zato sem res neznansko hvaležna, da imam njo. Ni imela lahke naloge, v neki točki je morala prevzeti vlogo očeta in mame. Hvaležna sem ji, da mi je dajala svobodo, da mi je pustila, da se učim na lastnih napakah, da je bila vedno tam zame, ne glede na to, kako zoprni so bili moji problemi, da se čutim ljubljeno," je dejala o svoji mami in s tem dodatno osvojila oboževalce.

V enem od intervjujev je opisala tudi svojo otroško travmo. "Lahko vam zaupam svojo največjo otroško travmo, ki me še danes spremlja vsakič, preden stopim na oder. V drugem razredu klavirja sem med nastopom pred polno dvorano doživela popolni blackout," je bila odkrita Gaja v pogovoru za Moški svet.

"Nisem vedela, kako naprej, niti kako nazaj. Po petih minutah matranja me je rešila učiteljica klavirja, ki je z mano odigrala konec skladbe. Od takrat do odra gojim love-hate relationship. Ta izkušnja je bila zame tako travmatična, da me je še danes, tik preden grem na oder, vedno, ampak res vedno, strah, da bom pozabila tekst. Bizarno. (smeh)," pravi Gaja.

A zmogla je iti čez vse to in danes je uspešna igralka, pred katero je zagotovo lepa karierna pot. Gledalci so prepoznali njeno odkritost in srčnost, tudi zato ima tako veliko oboževalcev, ki jih je osvojila v zelo kratkem času. Bravo!

Preberite še:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu