Hellcats z bobnarjem skupine Blondie napolnile londonski 100 Club

18. 11. 2023
Deli
Hellcatd napolnile londonski 100 club (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Naša heavy metal ženska skupina Hellcats so dosegle še en mejnik v svoji karieri. Kot prva slovenska skupina so namreč nastopile v londonskem klubu »100 Club«, ki je bil od svojega odprtja priča najpomembnejšim dosežkom britanskega in svetovnega rokenrola. 

Tu so začeli nastopati The Sex Pistols in  The Clash, tudi Stonesi so igrali notri in v novejšem času Oasis in Mettalica. Sedaj pa še naše promotorke težkokategornega rocka, ki so ta večer izkoristile tudi za promocijo novega singla z naslovom »Black Thunder«.  Po njihovih besedah so bile presenečene in vesele, ker je toliko ljudi prišlo v njihovih majicah in druženje s poslušalci ter podpisovanje cdjev je trajalo do zaprtja kluba.

Hellcats v garderobi pred nastopom.

Hellcats v garderobi pred nastopom.

Osebni arhiv
Opaaa, Luka Basi tega doslej še ni pokazal, številne je še kako presenetil, samo poglejte si ta prizor!

Da bi bil večer popoln so si oder delile s Clamom Burkeom, bobnarjem legendarne skupine Blondie, ki je na drugi strani luže, v ZDA, prav tako utirala pot novi veji v rock glasbi in bila leta 2006 sprejeta v Dvorano slavnih v rock glasbi. Na tem mestu tudi »slavna« anekdota iz dogajanja po koncertu.

Hellcats napolnile londonski 100 Club

Hellcats napolnile londonski 100 Club

Osebni arhiv
Kaaaj?! To, kar se je govorilo, očitno drži, Blaž Švab bo odslej počel nekaj drugega

Clam je želel obiskati punce v klubu, kjer so organizatorji organizirali srečanje po koncertu toda pedantni Angleži ga niso ga spustili notri, ker je bila ura preko zapiralnega čas. No gospod je šel potem pač v klub za slavne in se kasneje srečal s puncami v predverju njihovega hotela kjer so kramljali še dolgo v noč. Potrebno je omeniti še, da so kot predskupina nastopili mladi The Molotovs, ki jim tamkajšnji delavci v glasbi napovedujejo svetlo prihodnost.

Hellcats nastopile v londonskem 100 clubu

Hellcats nastopile v londonskem 100 clubu

Osebni arhiv

Hellcats so do sedaj nastopile na turnejah po Nemčiji, Rusiji, Italiji in v prejšnjem letu tudi v Angliji. Tudi takrat so nastopile v  tako eminentnih koncertnih dvoranah kot je O2 Islington Arena ter Majestic Theathre v Darlingtonu. Na začetku smo omenili novo skladbo Black Thunder, seveda bodo punce kmalu predstavile tudi slovensko različico z naslovom Črna burja. Ki vedno zapiha v tem času …     

BONUS VIDEO: Jani Brajkovič iskreno o zlorabi športa in bulimiji.