Kje pri nas bivajo svetovni zvezdniki

Ice T in Coco (foto: Profimedia, Marko Delbelo Ocepek, Goran Antley, Primož Predalič) Profimedia, Marko Delbelo Ocepek, Goran Antley, Primož Predalič
Vir: Story
1. 7. 2016

Presenečeni boste, ko vam povemo, koliko znanih imen je noč preživelo v naši prestolnici. Paris Hilton, Afro Jack, Vanessa Mae, Nick Cave, Iggy Pop, Skunk Anansie, Chris Rea, Leonard Cohen, Joe Cocker, Slash, Billy Idol, Bryan Adams ... Ne, to ni seznam povabljencev na eno izmed imenitnih zabav, temveč povzetek iz knjige gostov, po kateri smo z veliko zanimanja pobrskali v predsedniškem apartmaju Grand Hotela Union. Prav v postelji slednjega namreč prespi velika večina zvezdnikov svetovnega kova, ki obiščejo našo malo deželico.

Paris Hilton je v hotelu uporabljala sobno strežbo, kot je napisala v knjigi gostov, pa so jo najbolj očarali zajtrki.
V dnevnem prostoru predsedniškega apartmaja goste pričakajo želeno cvetje, sveže sadje in ročno napisano pozdravno pismo.
To je postelja, v kateri so spali vsi slavni gostje in vas bo stala od 350 evrov na noč.
Menedžerji slavnih gostov se za omenjeni hotel navadno odločajo zaradi lokacije hotela v središču mesta in njihove 110-letne tradicije.
Tako je Coco na Instagramu obeležila svoj obisk Ljubljane.
Glasbenik Slash je v knjigo gostov prispeval ilustracijo.
Kraljica Elizabeta II.
Chris Rea

Čeprav si razkošje njihovega vsakdanjika le s težavo predstavljamo, smo vsaj za en dan užili življenjski slog, ki si ga na poti privoščijo glasbene, filmske in športne zvezde. Na leto jih v Grand Hotelu Union gostijo med 10 ali 20, in če k zvezdnikom pop kulture prištejemo še predsednike in druge politične veljake, se pomembni obiski v njihovih prostorih vrstijo pravzaprav vsak dan. "Nastanitev jim navadno uredijo menedžerji, ki nam pred prihodom pripravijo seznam zahtev. V hotelu je zaposlena oseba, ki vodi protokol in poskrbi za vse podrobnosti, povezane z obiskom," so nam pojasnili v Grand Hotelu Union, ki obenem velja za največji protokolarni hotel pri nas. "Gostje imajo potem takšne in drugačne zahteve, od tega, na primer, da si v sobi želijo točno določeno cvetje, sadje ali kakšne posebne pijače. Prav tako je ves čas pripravljen tudi 'konserž', ki je gostom ves čas na voljo. Ob prihodu jih v predsedniškem apartmaju pričakajo ročno napisano pozdravno pismo s kakšno malenkostjo, knjiga gostov, cvetje, sveže sadje ... Skratka, poskrbimo, da je soba malce bolj ekskluzivno urejena v skladu z zahtevami gosta," so nam še povedali. 

Največji 'bum' je naredila Esmeralda

  • Čeprav so v hotelu gostili pravzaprav vsa svetovno znana imena, ki so stopila na slovenska tla, so nam v Grand Hotelu Union povedali, da se vsi zaposleni še dobro spominjajo obiska Esmeralde leta 1998. "Ona je naredila največji 'bum', vključno s tem, da je v predsedniškem apartmaju na balkonu mahala oboževalkam, pod balkonom pa so ženske jokale, ji metale medvedke in cvetje ... Bila je čista evforija," so nam povedali in dodali, da je bila Leticia Calderon, kot ji je ime, izredno prijazna in prijetna. Enako nezahtevna gosta sta bila raper Ice T in njegova partnerica Coco, ki sta bila v Sloveniji pred dobrim letom dni. "Nista imela nobenih zahtev. Normalno sta prišla na recepcijo, si sama v sobo nesla kovčke, se sprehajala po hotelu. Tudi na bazen sta šla in ni ga bilo treba zapreti," so nam povedali in dodali, da se navadno ob prihodu takšnih zvezdnikov držijo posebnih protokolov. "Med zadnjimi našimi gosti je bila tudi Petra Nemcova, ki je bolj ali manj vse naročala s sobno strežbo. Tudi prihod zvezdnikov je navadno načrtovan tako, da v hotel vstopijo skozi garažo," so nam povedali. So pa seveda tudi gostje, ki povzročijo malce več sivih las. "Vanessa Mae, slavna violinistka, na primer ni želela vstopiti v hotel, ker je na vhodu videla, da ima štiri zvezdice. Naloga menedžerja je bila, da jo prepriča, da vstopi v hotel, in ji pojasni, da obstajajo različne ravni štirizvezdničnih hotelov in da je Grand Hotel Union na ravni petzvezdničnega hotela v tujini. Vanessa je potem vstopila v hotel, pri nas stanovala in odšla zadovoljna," so nam še pojasnili.

80 kvadratnih metrov prestiža. Začne se pri 350 evrih.

  • Večina znanih gostov je nastanjenih v 80 kvadratnih metrov velikem predsedniškem apartmaju, v katerem so velika spalnica, dnevni prostor, kopalnica in manjša soba, ki jo ob obiskih neprestano prilagajajo potrebam gosta. "Včasih je to dodatna spalnica ali soba za gospodinje, v primeru obiska kraljice Elizabete pa je ta soba postala jedilnica. Predsedniški apartma se lahko poveže s t. i. kraljevim apartmajem in s tem se poveča prostor," so nam povedali in dodali, da je osnovna cena takšnega apartmaja 350 evrov na noč, končna cena pa je odvisna od dodatnih zahtev gosta.

Večerja za kraljico in nenavadna zahteva predsednika Mubaraka

  • Sicer pa so v Grand Hotelu Union tudi stari znanci državnih veljakov. Tako je v predsedniškem apartmaju stanovala angleška kraljica, na katero imajo zaposleni lepe spomine. "S prihodom kraljice Elizabete pridejo tudi posebni protokoli, gospodinje, kuharji ... Sicer pa je kraljica jedla hrano, ki so jo pripravili v našem hotelu. Njeno osebje je pred tem seveda vse preverilo, šli so pogledat v kuhinjo, pregledali jedilnike, ali vse ustreza njenemu okusu. Ob njenem obisku je bilo vse določeno po urniku, ki smo se ga morali držati," so nam povedali in dodali, da je bila najbolj hecna zahteva, ki so jo pred prihodom prejeli, tista, ki jo je posredoval nekdanji predsednik Egipta, Hosni Mubarak. "Pred njegovim prihodom smo morali urediti kopalnico v njihovem slogu. Vanjo smo morali namestiti posebno straniščno školjko, prav tako pa smo morali namestiti nove ploščice, ki tudi zdaj krasijo kopalnico predsedniškega apartmaja. Stroške preurejanja je seveda plačal on," še dodajajo.

Foto: Profimedia, Marko Delbelo Ocepek, Goran Antley, Primož Predalič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story26/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 26/2016

Story 26/2016, od 23. 06. 2016