Košarkarska mrzlica v Sloveniji - premiera filma Košarkar naj bo

Košarkarska mrzlica v Sloveniji - premiera filma Košarkar naj bo (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
27. 9. 2017

V ljubljanskem Koloseju smo se na promociji filma Košarkar naj bo, posnetem po knjižni uspešnici Primoža Suhodolčana in v režiji Borisa Petkoviča, pogovarjali z nekaterimi igralci v filmu.

Ljubljanski Kolosej je ob tem pokal po šivih, saj so ga učenci ljubljanskih osnovnih šol napolnili do zadnjega kotička.

Ana Maria Mitič: V vlogi mame

"Vrnila sem se v šolske čase, snemali smo namreč po šolah. Sem mama, ukvarjam se s sinom, skrbim, da veliko je ... Sin je v najlepših letih, da začne igrati košarko, da začne gledati za dekleti. Prvič v življenju sem padla v takšno vlogo, vlogo mame. Do zdaj sem bila vedno mlada, lepa in fina, zdaj sem pa že odrasla, zrela dama in počasi prihajam v vlogo mame. Igram mamo ogromnega fanta, ki je tako visok, kot sva midva z Matjažem Javšnikom, filmskim očetom, oba skupaj. Pleničke, vozičke in tovrstne zadeve smo dali hitro mimo in smo prišli kar v puberteto. Super, ne?!"

Matija Brodnik: Trema me ni motila

"Snemanje je potekalo od lani junija dva meseca po različnih šolah v Ljubljani in drugih prizoriščih. To je moj drugi film, prvi je bil Pojdi z mano. Pri snemanju je bilo nekaj treme, ki pa ni bila moteča. Spoznal sem veliko novih prijateljev."

Gaja Filač:Priljubljenost ni vplivala na ego

"24 snemalnih dni, porazdeljenih v obdobje dveh mesecev, je minilo hitro in prijetno. Nekaj izkušenj s snemanji že imam, saj je to moj drugi film, pri katerem sem sodelovala. Prvi film je bil Rdeča raketa. Pri snemanju moraš biti skoncentriran in delo moraš vzeti resno. Pomembno je, da se znebiš strahu, kakšen boš, s tem ne smeš biti obremenjen. Z morebitnimi oboževalci se ne obremenjujem preveč, pomembno je, da se to ne dotakne tvojega ega. Ta izkušnja mi bo koristila, saj grem študirat igro na AGRFT.

Matjaž Javšnik: Ana je nekomplicirano bitje

"Snemanje je bilo zelo zabavno. Ekipa teh mladih igralcev je bila fenomenalna, zelo sproščena. Zdaj, ko gre s premiero samega filma z roko v roki evropsko prvenstvo, je to enkraten dogodek. Na to pri samem snemanju filma nismo niti pomislili. Z Ano je bilo super snemati. Je zabavna, sproščena, kar je pri snemanju zelo pomembno. Je nekomplicirano bitje."

Klemen Kostrevc: Prvič pred kamero

Snemanja so bila sproščena in prijetna. To je moja prva vloga pred kamero. Vsi nasveti, ki sem jih dobil med snemanjem, so bili dobrodošli. Vsak igralec v filmu je svojo vlogo odlično odigral. Moje glavno zanimanje je sicer za kamero, saj obiskujem srednjo medijsko in grafično šolo. Če bi mi bila ponujena še kakšna vloga kot igralcu, bi odločitev sprejel, ko bi prebral scenarij. Otrokom bi želel povedati, da ne smejo nikoli odnehati, naj vztrajajo in uspehi ne bodo izostali. Sam že deset let treniram v KK Ljubljana in nisem nikoli odnehal."

Aleš - Rod