Le kakšne ljubezenske igre se gre seksi glasbenikov Žan Serčič?

26. 11. 2023
Deli
Žan Serčič vedno znova navduši. (foto: Lea Remic Valenti)
Lea Remic Valenti

Eden naših najboljših in najbolj zaželenih glasbenikov Žan Serčič  je na svojem največjem samostojnem koncertu doslej v ljubljanskem Media Centru predstavil tretji avtorski album Ljubezenske igre.

Ljubezenske igre, na katere smo čakali že vse od pomladi, so končno tu. Žan Serčič je večino skladb s svojega istoimenskega tretjega avtorskega albuma postopno predstavil v zadnjih tednih, za veliki koncert v ljubljanskem Media Centru pa prihranil le še razkritje naslovne pesmi.  

Žan s svojo skupino Šakali.

Žan s svojo skupino Šakali.

Lea Remic Valenti
Z malih ekranov se zdaj poslavlja tudi ta znana voditeljica, mnogi so bili začudeni, ko so slišali, da odhaja

A pot do uspeha, ki ga Žan pozna danes, je bila dolga, polna dobrih zgodb in čustev, ter zavita v vrhunsko odrsko predstavo, stkano iz več kot 25 pesmi (pa še enega načrtovanega in dodatnega spontanega bisa), ki je razvnela tisoče že tako hitro utripajočih src pod odrom.  

Žan po koncertu s stanovskim kolegom Omarjem Naberjem.

Žan po koncertu s stanovskim kolegom Omarjem Naberjem.

Lea Remic Valenti
Melanie Griffith je nekoč veljala za eno najlepših igralk, danes pa je pri 66 letih videti takole

Žanov največji samostojni koncert v karieri je postregel z vsem, kar se od takega šova pričakuje: kup hitov, ki jih z odličnim bendom in gostiteljem glasno poje množica, zapeljive poglede in nežne dotike z damami, ki so se prebile v prve vrste, drzne odrske oprave in energične koreografije z umirjenimi presledki, ko Žanov talent zasije v polni luči le s solo petjem ob akustični kitari ... 

Žan Serčič, Bojan Cvjetičanin in Danijel Bogataj.

Žan Serčič, Bojan Cvjetičanin in Danijel Bogataj.

Lea Remic Valenti

Užitek je spremljati razvoj enega naših najbolj vročih avtorjev in izvajalcev. Kako se je v le dveh letih povzpel iz majhnih dvoran na velike koncertne odre, hkrati pa osvojil tudi splet in se umestil v sami špici najbolj predvajanih izvajalcev na radiih. Kako je iz zadržanega mladeniča zrasel vrhunski mojster šova in vse skupaj zložil v dobro zgodbo, ob katerih so dekleta, žene in druge dame končno spet dobile izvajalca, ob katerem lahko hrepenijo in dobijo nekaj tako želene romantike.   

BONUS VIDEO: Pogovor Boruta Pahorja z Anžetom Kopitarjem