Mama Maria (Ana Maria Mitič): Ali imamo slovensko Oprah?

Mama Maria (Ana Maria Mitič): Ali imamo slovensko Oprah? (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
14. 4. 2021

Komedijantka, voditeljica, mama in nasplošno vsestranska Ana Maria Mitić, ki jo vse od rojstva sina Leva poznamo predvsem pod blogerskim nadimkom Mama Maria, pripravlja svoj prvi spletni šov! Po nasvet in nasmeh se k njej nekaj let zatečejo vsi starševskega čveka željni, zdaj pa nam bo postregla še s posebno poslastico. Jutri si lahko na spletni strani www.mamamaria.si ogledate spektakularen šov, ki ga bo povezovala Mama Maria. Gostila bo poslovno žensko Tanjo Skaza, zamigala skupaj s plesalcem in koreografom Tomom Tololeskijem in pogovor o starševstu speljala z stand-up komikom Rankom Babićem. 

Ali je Ana Maria naša Oprah? 

Ne boste verjeli, že kar nekajkrat sem to slišala. Tako od bližnjih, kot od poslovnih stikov. Je pa res, da je bilo tovrstnih primerjav več takrat, ko sem bila opremljena z več oblinami (smeh). 

Predvsem sem dobila dokaz, da ljudje cenijo moje delo zdaj, ko sem poklicala sodelujoče za MamaMaria Show: brez pomisleka so pristali, brez vprašanj, takoj so bili za! Hvala njim. In hvala vsem tistim, ki so že kupili vstopnico, veliko pomeni. 

Kako bo izgledal show in povej nam malo o sogovorcih?

Res sem se potrudila, da bo vsega: od zabave, do miganja, sprostitve, nasvetov za uspešnejše in srečnejše življenje, in seveda tudi humor. Za slednje sem poobrlastila kar Ranka Babića, ki je izvrsten komik. Predvsem pa rad iskreno pove, kar mu leži na duši. Vprašati ga nameravam tudi to, kako preživlj te čase, ki za nastopajoče niso najbolj rožnati.  In še presenečenje: javnosti skrivam svojo družino, tokrat pa bom prek videoklica prosila svoja cenjena starša, da nam zaupata kakšno podrobnost o mali Ani. Tomo Tololeski je plesni inštruktor s konceptom, ki so bo z ekipo javil iz svojega studia, da malo povadimo plesne veščine in prebudimo telo, za motivacijo pa poskrbi gospa Tanja Skaza, ki živi poslanstvo lepšati naša življenja in jih delati bolj uspešna. In pa... gost presenečenja, vrhunski glasbenik, ki še dobro izgleda: Samuel Lucas! 

Vaša platforma je pri nas edinstvena, kdaj se vam je za ta podvig porodila ideja, kaj ste želeli sporočati mamam? Ste to tudi dosegli?

Ko sem tudi sama postala mama, je enkrat, ob ležernem pogovoru zazvenelo: "No, pa saj zdaj pa nisi samo Ana Maria, ampak MamaMaria!" In to se mi je zdelo tako simpatično, da sem takoj dobila zamisel za širšo zgodbo. Za portal, kjer lahko delim svoje misli, izkušnje, prigode, hkrati pa tudi na čisto profesionalen način ponudim kak dober nasvet, informacijo. Seveda nisem sama najbolj pametna, tukaj se naslonim na goste, gostje, ki skozi svoje zgodbe predstavijo mnoge poglede na vse, kar nas, sodobne ženske, zanima. Vsekakor pa vabljeni tudi moški! Nimam samo ženskih sledilk, da ne boste mislili, skoraj 35 % je moških :))) 

Kaj radi raziskujete, ko sami klikate po spletu?

Vse! Sem zelo radovedna, zanima me predvsem, kaj lahko storim s čim mnaj truda, da bo moje življenje lepše. Tako poklicno, kakor v materinstvu. Zanima me razvoj otroka, da znam reagirati na malčkove spremembe, pa rada bi bila srečna tudi v odnosih. Največ truda in časa mi vzame prečesavanje vseh informacij, na katere naletavam, čedalje težje je ločiti zrnje od plev. Ampak se da! In v teh hitrih, instant časih je še kako pomembno, d dajemo glas pravim osebam, ki dajo kakovostne informacije.  

Priporočamo