Naša voditeljica in manekenka se spopada z neozdravljivo boleznijo, res ji ni lahko

 Lepotica Lucija Gubenšek. (foto: Matevz Kocjan) Matevz Kocjan
19. 5. 2021

Postavno Mariborčanko si je veliko ljudi dobro zapomnilo - bila je uspešna manekenka, ki so jo že na začetku srednje šole opazili v modni agenciji in jo povabili k sodelovanju.

Lucija Gubenšek je znano ime iz sveta mode, saj je bila obraz Lisce in Alpine, mogoče jo je bilo videti na številnih modnih revijah, tako doma kot v tujini.

Svoj sloves izjemne profesionalke je znala dobro izrabiti za svojo poslovno pot, tako da se je preizkusila tudi v voditeljskih vodah - na Planet TV je pred časom vodila uspešno oddajo Diva. V njej so s stilskimi preobrazbami polepšali trenutke damam, ki so prestale težke življenjske preizkušnje.

A kot je pred kratkim razkrila Lucija, se je sredi preizkušnje zaradi bolezni znašla tudi sama. Odkrili so ji namreč Hashimotov sindrom (več o tem stanju si lahko preberete tukaj). Zdaj pa je še sama spregovorila o tem, kako se počuti, saj hoče s svojo izkušnjo ozaveščati tudi druge ljudi.

"Po številnih preiskavah, ko sem že mislila, da je vse v moji glavi, so mi odkrili hašimoto, stanje, ki je neozdravljivo in s katerim se enostavno moraš naučiti živeti. To me je zelo upočasnilo, saj sem se tudi psihično zelo težko sprijaznila, da bom s tem živela celo življenje.

Do boljšega počutja pa sem si pomagala z zdravo prehrano in gibanjem. Danes vsak dan prehodim vsaj 5 kilometrov in res je tako kot pravijo, zdrav duh v zdravem telesu. Veliko žensk se slabo počuti, a zaradi dolgih čakalnih vrst, zlepa ne odkrijejo, da imajo v resnici težave s ščitnico, zato naj jim bo moja zgodba v opomin, da se odločijo za tovrstni pregled."

Vir: Žurnal24