Poleg tega, da se prikupna voditeljica odlično znajde pred kamerami, ji gredo od rok tudi druge stvari.
Mojca Mavec ne skriva, da je gurmanka ter da uživa v dobri hrani. Marsikdo pa ne ve, da se tudi sama odlično znajde v kuhinji ter se loti priprave različnih jedi. Ima tudi svoje recepte, ki jih je večkrat preizkusila, kot je razkrila v intervjuju za eno od slovenskih revij.
Katera sladica pa ji je zelo pri srcu? To vas bo morda presenetilo - klasična in priljubljena pohorska omleta. Mojca jo pripravi tako:
"V svoji različici se držim svete trojice: tri jajca, tri žlice bele moke, tri žlice sladkorja. Za nadev pa tri žlice brusnične marmelade, tri žlice borovnic in sladko smetano ter malo sladkorja v prahu.
Rumenjake in sladkor penasto zmešamo. Iz beljakov stepemo trd sneg, dodamo zmešane rumenjake, dobro premešano in dodamo moko. Zmes prelijemo v okrogel model in pečemo dobrih 10 minut na 180 stopinjah Celzija. Omleto namažemo z marmelado, nadevamo z borovnicami in prepognemo, da dobimo obliko polmeseca. Nadevamo še s stepeno smetano in posujemo s sladkorjem v prahu."
Vir: Onaplus
Novo na Metroplay: Novinar izza nagrade | N1 podkast s Suzano Lovec